Krstonošić: Zaustaviti prodaju građevinskog zemljišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2016, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstonošić: Zaustaviti prodaju građevinskog zemljišta

Kandidat Demokratske stranke (DS) za gradonačelnika Novog Sada Veljko Krstonošić ocenio je danas da gradska vlast na sve načine pokušava da realizuje "štetni" ugovor sa stranim partnerom o izgradnji nove fabrike u radnoj zoni "Sever 4" i da zato rasprodaje građevinsko zemljište.

"Na prodaju je oko 30 parcela u vlasništvu grada, među kojima su i one najvrednije koje se s pravom nazivaju porodičnom srebrninom. Zemlja se rasprodaje u trenutku kada se tržište nekretnina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << još nije oporavilo i kada su cene najniže", rekao je Krstonošić na konferenciji za novinare.

U pitanju je zemljište namenjeno za novu fabriku i potrebe kompanije "Lir".

On je zatražio od aktuelne gradske vlasti u Novom Sadu da zaustavi rasprodaju građevinskog zemljišta, a posebno parcele na kojima se trenutno nalazi rasadnik Gradskog zelenila, kao i najveću slobodnu parcelu na području šireg centra grada pored stadiona "Karađorđe".

"Iste parcele mogla je da proda i prethodna gradska vlast, ali se od prodaje odustalo zbog lošeg tržišta", poručio je Krstonošić i dodao da je pokrenuta i prodaja zemljišta u Stražilovskoj ulici na kojem je bila planirana izgradnja stanova za sadašnje stanare podgrađa Petrovaradinske tvrđave.

Prema njegovom mišljenju, to posredno pokazuje da je gradska vlast odustala od velikog projekta uređenja podgrađa i njegovog pretvaranja u svojevrstan kulturni centar.

Dodao je da je DS projekat uređenja podrgađa uvrstila u svoj predizborni program "Za Novi Sad" on će biti realizovan ukoliko stranka ponovo preuzme odgovornost za upravljanje Novim Sadom.

Dodaje se i da je grad odustao od izgradnje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, kao i da više ne isplaćuje subvencije za smeštaj dece u privatnim vrtićima, a ranije je odustao i od najavljene gradnje mosta između Štranda i Ribarskog ostrva.

"Sve ove investicije gradska vlast je do juče označavala kao najznačajnije i hvalila se njima kao da su već realizovane. Pritom sve računice pokazuju kako se investicija u novu fabriku, u koju Novi Sad treba da uloži četiri milijarde dinara, može vratiti tek za 40 godina", kazao je Krstonošić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SNS o optužbama za građevinsko zemljište: Ništa novo od DS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2016

Srpska napredna stranka odbacila je danas tvrdnje Demokratske stranke da gradska vlast u Novom Sadu rasprodaje gradsko građevinsko zemljište..."U najnovijem obraćanju predstavnika Pajtićevog režima u Novom Sadu, ništa novo nije moglo da se čuje, osim nastavka licemerja i obmanjivanja građana",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.