Krasnići: Pomeranjem granica, Preševo će se pripojiti Kosovu

Izvor: Blic, 10.Feb.2010, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasnići: Pomeranjem granica, Preševo će se pripojiti Kosovu

Predsednik skupštine Kosova Jakup Krasnići izjavio je danas da ako Srbi na severu Kosova misle da mogu da se odvoje, treba da znaju da su i Albanci iz Preševa i Bujanovca spremni da se priključe Kosovu.

"Ukoliko jedan deo Srba nije spreman da živi u severnom delu i misle da mogu da se odvoje od Kosova, onda su i Albanci iz ’Preševske doline' spremni da se pripoje Kosovu", izjavio je Krasnići elektronskim medijima u Prištini.

Projekat strategije Vlade Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Međunarodne civilne kancelarije za sever, je po oceni Krasnićija, „veoma važan za kosovske Srbe", jer, kako kaže, stvaranje nove opštine severna Mitrovica je alternativa koja bi funkionisala mnogo bolje nego što je sada slučaj.

"Najbolje bi bilo, Mitrovica kao jedina opštinska celina, međutim tako nešto trenutno je nemoguće. Stvaranje novih opština i integrisanje Srba ne podrazumeva podelu, ali nije ni spajanje. To je jedan pokušaj kako bi se uspostavio red i mir", tvrdi Krasnići.

On ističe da kosovski Srbi treba da shvate da kosovske institucije "poštuju zakon" na celoj teritoriji Kosova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.