Izvor: Blic, 10.Jun.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski Albanci uklonili oznake na granici sa Makedonijom

Albanski seljaci su u atarima sela Tanuševac i Debelde, u kosovskoj opštini Vitina, na granici sa Makedonijom, ponovo uklonili granične oznake, postavljene tokom demarkacije granične linije, prenela je danas prištinska štampa.



Stanovnici pograničnog pojasa su, kako je navedeno, revoltirani jer su granični kamenovi postavljeni na privatnom posedu.

Demarkacija granične linije je obavljena prošlog leta, ali se žitelja Tanuševca i Debeldea ne slažu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa utvrđenom granicom, pošto veći deo njihovog privatnog poseda ostaje u Makedoniji. Granične oznake su od prošle godine u atarima dva sela više puta uklanjane, pa naknadno postavljane.

Još nezavršena demarkacija granične linije je, prema navodima medija u Skoplju, najveći razlog zahlađenja odnosa Prištine i Skoplja, iako je Makedonija prošle godine priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. U Skoplju ističu da problem oko završetka demarkacije granične linije treba da reše vlasti u Prištini.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ponovo porušene granične oznake sa Makedonijom

Izvor: Kurir, 11.Jun.2009, 08:37

PRIŠTINA, 10. juna (Tanjug) - Albanski seljaci su u atarima sela Tanuševac i Debelde, u kosovskoj opštini Vitina, na granici sa Makedonijom, ponovo uklonili granične oznake, postavljene tokom demarkacije granične linije, prenela je danas prištinska štampa. Stanovnici pograničnog pojasa su, kako...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.