Kisić-Tepavčević: Rizik svaki odlazak u zatvoreni prostor sa više ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2020, 12:46

Kisić-Tepavčević: Rizik svaki odlazak u zatvoreni prostor sa više ljudi

Zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević izjavila je da Krizni štab donosi preporuke, a da se svako ponaša u zavisnosti od lične procene rizika.

"Svaki odlazak u zatvoreni prostor sa više ljudi i kontakt duži od 15 minuta na udaljenosti manjoj od jednog metra se smatra rizičnim", objasnila je ona za TV Prva.

Kisić Tepavčević je ukazala da imamo stabilan broj obolelih na višem nivou nego što bismo priželjkivali, ali da nadležni tragaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za svakim potencijalno zaraženim.

Ona je ocenila da su se građani opustili i da mlađe osobe dominiraju među obolelima.

"To su osobe koje su po pravilu dobrog stanja i infekcija će kod njih da prođe na nivou prehlade, ali mogu da zaraze roditelje, bake i deke", upozorila je Kisić Tepavčević.

Ona je rekla da je na nivou preporuke nošenje rukavica i maski na dan izbora 21. juna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koliko minuta u zatvorenom prostoru je potrebno da se zarazimo? Dr Kisić Tepavčević dala odgovor

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2020

Ona je ocenila da su se građani opustili i da mlađe osobe dominiraju među obolelima...Zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević izjavila je da krizni štab donosi preporuke, a da se svako ponaša u zavisnosti od lične procene rizika...- Svaki odlazak u zatvoreni prostor sa više...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.