Keri ide Lavrovu na noge: Ruska delegacija ne želi da razgovara van svojih prostorija

Izvor: Blic, 03.Dec.2015, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri ide Lavrovu na noge: Ruska delegacija ne želi da razgovara van svojih prostorija

Šef diplomatije Sjedinjenih američkih država Džon Keri imaće danas u Beogradu niz bilaterlanih sastanaka i to sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, kao i predstavnicima Ukrajine i Kazahstava na Ministarskom savetu OEBS.

Rusija i SAD imaju najbronije delegacije na Ministarskom sastanaku OEBS, pa simim tim i najveće prostorije koje su im dodeljene u Kombank areni.

Prema saznanjima "Blica", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sastanak Kerija i Lavrova biće održan u prostorijama ruske delegacije, jer su oni izričiti u tome da nigde drugde ne idu, dok je američkoj delegaciji svejedno.

Keri, koji učestvuje na 22. Ministarskom savetu OEBS u Beogradu, Srbiju će napustiti već danas popodne, budući da ga očekuju planirane posete Kipru i Grčkoj.

Keri je u Beograd doputovao sinoć, a dočekao ga je premijer Srbije Aleksandar Vučić u Vili Bokeljka.

Tom prilikom Vučić se zahvalio državnom sekretaru Keriju što je posetio Srbiju, kao i na podršci SAD Srbiji na evropskom putu i na sve boljim ekonomskim odnosima između dve zemlje.

- Za nas je značajna američka podrška i mi ćemo to znati da cenimo. Počastvovani smo što ste ovde - rekao je Vučić.

Džon Keri se zahvalio Vučiću na dobrodošlici. Rekao je da je srećan što je ovde i da se raduje što će s premijerom razgovarati o bilaternalnim odnosma dve zemlje.

- Hoću da vam čestitam na tome što ste vi taj koji vodi Srbiju ka EU, što je za vas veoma značajan put. Mi vaš evropski put podržavamo i nadam se da će to dovesti do boljitka za vašu zemlju - rekao je Keri.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NIKOLIĆ SA LAVROVIM: Biti prijatelj Rusiji ne znači biti protiv EU

Izvor: Kurir, 03.Dec.2015

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas, na marginama samita OEBS u Beogradu, sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom...Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov poručio je da je Rusija spremna da i dalje razvija odnose sa Srbijom i poveća saradnju u svim oblastima..."Nadam se...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.