Jovanović razgovarao sa Tadićem i Dačićem

Izvor: S media, 14.Jun.2012, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović razgovarao sa Tadićem i Dačićem

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović razgovarao je s liderima DS i SPS Borisom Tadićem i Ivicom Dačićem i preneo im da smatra da su njih dvojica najodgovorniji „za haos ka kojem Srbija klizi“. Jovanović očekuje dogovor o formiranju proevropske vlade „koja će voditi politiku koja prolazi test realnosti“, do nedelje, 17. juna jer će u suprotnom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Srbija otići na marginu interesovanja EU, zbog izbora u Grčkoj i krize u Španiji i Italiji.

Jovanović je inicirao sastanak s Tadićem i telefonski razgovor s Dačićem, kako bi im do kraja razjasnio poziciju LDP u vezi s dogovorima o budućoj vladajućoj koaliciji. Ključna poruka Jovanovića upućena Tadiću i Dačiću bila je da LDP „može da bude deo samo nedvosmisleno proevropske vlade“.

Zastoj u pregovorima o vladi?

Mrkonjić: Guraju nas ka Tomi Nikoliću

LDP: Samo u vladu koja neće provocirati nove sukobe

Nemamo uslove ni kadrovske, ni u vezi s resorima, nemamo nikakve uslove, osim jednog jedinog - da to bude vlada koja vodi politiku koja prolazi test realnosti. Naše razlike u vezi s Republikom Srpskom, Kosovom, ekonomskim pitanjima nisu posledica našeg hira. Za razliku do vašeg straha i nemoći da preuzmete odgovornost za rešavanje problema, mi smo spremni da se suočimo sa stvarnom slikom Srbije“, poruka je koju je Jovanović juče saopštio Tadiću i Dačiću.

Lider LDP je u vezi s tim rekao i da su u Srbiji sva nacionalna i životna pitanja otvorena, jer je vlast od 2004. godine vodila politiku lažnog, jalovog patriotizma i demagogije, koja je proistekla iz mitomanije.

Pre nego što se DS i SPS dogovore o takozvanom trećem partneru u vladi koju formiraju, treba da usledi odgovor LDP o tome u kakvoj politici ne želimo da učestvujemo“, izjavio je Jovanović, podsećajući da koalicija Preokret nije vodila agresivnu izbornu kampanju i optuživala i vređala političke konkurente.

(Danas)

Foto:Beta
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Evropska Unija,   Grčka

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Jovanović: Tadić i Dačić krivi za haos

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2012

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović razgovarao je sa liderima DS i SPS Borisom Tadićem i Ivicom Dačićem i preneo im da smatra da su njih dvojica najodgovorniji ’za haos ka kojem Srbija klizi’.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.