Jednostrana nezavisnost ništa dobro nije donela Kosovu

Izvor: S media, 17.Feb.2010, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednostrana nezavisnost ništa dobro nije donela Kosovu

Dve godine je prošlo od jednostranog proglašenja nezavisnosti. Kosovski Albanci su bili euforični godinu i po dana i sada su svesni da im to ništa dobro nije donelo. Osim romantičarskog razmišljanja o nezavisnosti oni imaju iste probleme kao što su imali pre dve godine – rekao je za Radio S državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović.

Ivanović naglašava da je regionalna koperacija u velikoj meri blokirana, a da od nje zavisi poboljšanje ekonomije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
- Velika nezaposlenost, svakodnevni protesti je nešto sa čime se suočavaju Kosovski Albanci, a Srbija nema nameru da promeni svoj stav i sasvim je izvesno da bez nas neće moći dalje. Međunarodni sud pravde u Hagu će rešiti nešto za šta su kosovski Albanci mislili da je rešena stvar i nesumljivo je da će odluka suda uticati da dalje ne bude priznanja. Pre ili kasnije moraće za pregovarački sto, ali je za tako nešto je potrebno da dobijemo i treću stranu, a to je Međunarodna zajednica – rekao je Ivanović.

IZRAEL NIKADA NEĆE PRIZNATI KOSOVO

Kako gledate na to da je jedna Izraelska kompanija uradila spot za Kosovo koji se može videti i na jednom međunarodnom sportskom kanalu koji se emituje na području Srbije?

- To što Izrael nije priznao i što nema nameru da prizna jednostranu nezavisnost Kosova ne sprečava neke njihove kompanije da zarad dobre zarade rade kampanju za Kosovske vlasti. To je nešto što objektivno ne možemo sprečiti tako što ćemo politički uticati ili politički protestvovati. Ono što možemo sprečiti je da se na našim kanalima ne emituje takva reklama – rekao je Ivanović.

Sanja Vajagić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.