Ivanović: Nema govora o podeli Kosova

Izvor: S media, 26.Apr.2011, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Nema govora o podeli Kosova

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da o podeli Kosova nema govora i da je stav Vlade Srbije o tome nepromenjen.

Ivanović je u izjavi rekao da je stav Vlade Srbije u vezi eventualne podele Kosova nepromenjen i da Vlada poštuje Ustav Srbije prema kojem je Kosovo i Metohija njen sastavni deo.

On je rekao da se poltika zvaničnog Beograda prema Kosovu i Metohiji bazira na Ustavu i na zaključcima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Skupštine Republike Srbije.

Ivanović je ukazao na pogubnost ideje o podeli Kosova, ističući da većina preostalog srpskog stanovništva na Kosovu živi južno od Ibra i da se sve što je značajno za naš identitet, kulturu i istoriju takođe nalazi tamo.

SRS osudio izjavu Borislava Stefanovića o Kosovu

Beograd hoće da popisuje na KiM

Srbi će bojkotovati kosovski popis stanovništva

Ako bi stav o podeli Kosova bio prihvaćen to bi pokolebalo one koji su sa nama do sada bili principijelni u stavu da Kosovo ne može biti nezavisno i mnogi bi promenili mišljenje čime bi Kosovu otvorili vrata u UN, rekao je Ivanović.

Državni sekretar je upozorio da bi eventualna podela Kosova mogla nekog da natera da razmišlja da taj recept prepiše za neke druge delove Srbije poput Sandzaka ili druge delove Balkana, na primer, Republiku Srpsku.

"Nisam siguran da mnogi na čitavom Balkanu ne bi prepisali sebi taj recept, a to bi značilo otvaranje svih onih priča koje se trudimo da zatvorimo svih ovih godina,"- rekao je Ivanović.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanović: "Nema govora o podeli Kosova"

Izvor: Politika, 26.Apr.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je danas je da o podeli Kosova nema govora i da je stav Vlade Srbije o tome nepromenjen...Ivanović je u izjavi Tanjugu rekao da je stav Vlade Srbije u vezi eventualne podele Kosova nepromenjen i da Vlada...

Nastavak na Politika...

IVANOVIĆ: NEMA GOVORA O PODELI KOSOVA

Izvor: Kurir, 26.Apr.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da o podeli Kosova nema govora i da je stav Vlade Srbije o tome nepromenjen..KOSOVSKA MITROVICA -  Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da o podeli Kosova...

Nastavak na Kurir...

Ivanović: Nema govora o podeli Kosova

Izvor: Glas javnosti, 27.Apr.2011, 10:22

KOSOVSKA MITROVICA -  Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da o podeli Kosova nema govora i da je stav Vlade Srbije o tome nepromenjen...Ivanović je rekao da je stav Vlade Srbije u vezi eventualne podele Kosova nepromenjen i da vlada poštuje Ustav Srbije...

Nastavak na Glas javnosti...

Srbija neće priznati Kosovo

Izvor: B92, 27.Apr.2011

Beograd -- Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović izjavio da cilj pregovora Beograda i Prištine nije i neće biti priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije...On je u Skupštini Srbije odgovarao na pitanja poslanika SRS o dosadašnjim predovorima Beograda i Prištine...Odgovarajući na poslanička...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.