Isključenja iz SPS zbog učešća i poziva na proteste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2020, 13:12

Isključenja iz SPS zbog učešća i poziva na proteste

Iz Socijalističke partije Srbije (SPS) isključeni su danas Milorad Savić i Miroslav Višnjić iz Opštinskog odbora SPS Inđija zbog naročito teških povreda statuta SPS, akata stranke i stranačke discipline, odlučeno je na sednici Statutarne komisije SPS, koja je održana u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, Milorad Savić i Miroslav Višnjić su naneli štetu ugledu SPS objavljivanjem neprimerenih sadržaja na Fejsbuku sa učešća na "nasilničkim, anarhističkim protestima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i pozivanjem na iste na društvenim mrežama".

Njihovo ponašanje i delovanje je okarakterisano kao neodgovorno i neozbiljno, naročito u trenutku kada se Srbija bori sa virusom COVID-19 i kada Vlada Srbije i Stručni medicinski štab svakodnevno upućuju apele građanima Srbije, jer masovno okupljanje može samo da doprinese širenju epidemije, navodi se u saopštenju.

Dačić: Isključena dva člana SPS, smenjen Škundrić, oštra osuda izjave Novice Tončeva

Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije isključila je iz stranke dvojicu članova iz Inđije koji su učestvovali na protestima ispred Narodne skupštine, a Petar Škundrić je razrešen dužnosti savetnika u Vladi Srbije, saopštio je danas predsednik SPS i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije isključila je iz stranke danas dvojicu članova iz Inđije koji su učestvovali na rušilačkim demonstracijama ispred Narodne skupštine, zbog postupanja suprotnog od politike partije i narušavanja ugleda SPS-a", naveo je Dačić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je ponovio da će svako ko podržava ili učestvuje u nasilju, a povezan je na bilo koji način sa SPS-om, biti smenjen i isključen iz SPS-a.

Dodao je da će se o odgovornosti Gorana Trivana zbog napada njegovog savetnika na predsednika Vučića, raspravljati se na sednici Predsedništva.

Dačić je najoštrije osudio izjavu potpredsednika Novice Tončeva, o blokadi puta na jugu Srbije, ističući da je takva izjava direktno suprotna politici SPS-a.

"SPS najoštrije osuđuje svaku nasilje, napad na institucije i blokadu saobraćajnica, a posebno napad na predsednika Vučića. Svako ko se ponaša suprotno politici SPS-a biće sankcionisan", naveo je Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.