Hrenjin: Zapad sprema nacionalističke vojne formacije protiv Belorusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2022, 20:44

Hrenjin: Zapad sprema nacionalističke vojne formacije protiv Belorusije

Zapad sprema u Ukrajini nacionalističke vojne formacije koje mogu biti upotreblјene protiv Belorusije u cilјu nasilnog osvajanja vlasti, izjavio je beloruski ministar odbrane Viktor Hrenjin.

Ministar je u intervjuu beloruskom izdanju "SB Belorusija danas" rekao da je primetno ogromno povećanje broja američkih i NATO vojnih formacija u regionu istočne Evrope, pod pseudo-izgovorom odbrane od "pretnje sa Istoka", preneo je Sputnjik.

On je skrenuo pažnju na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veliki broj letova izviđačkih aviona SAD i njihovih saveznika u blizini granica republike.

"U toku je izviđanje. Primetan je visok intenzitet letova izviđačke avijacije SAD i njihovih saveznika, uklјučujući one u blizini beloruskih granica, uz aktivno učešće svog raspoloživog arsenala: od strateških izviđačkih aviona do aviona taktičke avijacije i bespilotnih letelica", kazao je ministar.

On je dodao da je sa 30 izviđačkih letova nedeljno u 2021. godini sada to 65-70.

Beloruski ministar je zaklјučio da se Zapad bavi pitanjima ofanzivnog karaktera, pri čemu Belorusiju i Rusiju smatra direktnim neprijatelјima.

Prema njegovim rečima, u slučaju napada Belorusija se uzda u sebe, ali da ako zatreba pomoć u Rusiji ima pouzdanog saveznika.

Hrenjin je podvukao da će Minsk i Moskva nastaviti da preduzimaju zajedničke mere za sprečavanje vojnih pretnji Saveznoj državi.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Steže se obruč oko Belorusije. Niz upozorenja, situacija postaje teška: "Sprema se..."

Izvor: B92, 01.Dec.2022, 00:09

Zapad sprema u Ukrajini nacionalističke vojne formacije koje mogu biti upotrebljene protiv Belorusije u cilju nasilnog osvajanja vlasti...To je izjavio beloruski ministar odbrane Viktor Hrenjin...On je upozorio da je došlo do povećanja prisustva američkih vojnih formacija NATO-a u regionu istočne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.