Haradinaj: Kosovska vojska da se kreće bez ograničenja

Izvor: B92, 04.Okt.2018, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Kosovska vojska da se kreće bez ograničenja

Vojska će delovati na čitavoj teritoriji Kosova, uključujući i sever, tvrdi televizija Klan Kosova na osnovu izjave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

„Planira se da se njene trupe kreću po čitavoj zemlji, uključujući i problematičan sever“, navodi ovaj medij.

Za razliku od kosovske policije, Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS) do sada je bila potrebna dozvola NATO, kao i poziv lokalnih vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bi boravili u tri opštine na severu, naseljenim uglavnom Srbima.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da više ne važi takvo ograničenje sada kada je paket za transformaciju KBS spreman.

„Nismo izostavili ni jednu sekvencu, samo celinu, pravo na vojsku, bez ikakvog ograničenja", kazao je on.

Ovu izjavu dao je nakon njegovog sastanka sa američkim sekretarom odbrane Džinom Matisom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HARADINAJ OPET PROVOCIRA: Naša vojska će se kretati po celoj teritoriji, pa i na severu Kosova; Vučić: Neće to tako moći

Izvor: Večernje novosti, 04.Okt.2018

Vojska će delovati na čitavoj teritoriji Kosova, uključujući i sever, tvrdi televizija Klan Kosova na osnovu izjave premijera samoproglašenog Kosova Ramuša Haradinaja Vojska će delovati na čitavoj teritoriji Kosova, uključujući i sever, tvrdi televizija Klan Kosova na osnovu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.