Gutereš: Islamofobija u nekim delovima sveta pothranjuje terorizam

Izvor: Vostok.rs, 13.Feb.2017, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gutereš: Islamofobija u nekim delovima sveta pothranjuje terorizam

Islamofobija u nekim delovima sveta pothranjuje terorizam, rekao je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš tokom posete Saudijskoj Arabiji, u trenutku kada antiimigrantska osećanja rastu u nekim zemljama.

„Jedna od stvari koje pothranjuju terorizam jeste izražavanje islamofobnih osećanja, islamofobna politika i islamofobni govori mržnje u nekim delovima sveta“, rekao je Gutereš na zajedničkoj konferenciji za novinare sa saudijskim ministrom spoljnih poslova Adelom el Džubeirom, prenosi AFP.

Prvi čovek svetske organizacije je upozorio da je to ponekad najveća podrška koju DAEŠ (tzv. Islamska država) može imati u osmišljavanju svoje propagande.

„Nikada nećemo biti uspešni u borbi protiv terorizma u Siriji ako se ne nađe obuhvatno političko rešenje za sirijski narod“, zaključio je Gutereš.

On je u Saudijsku Arabiju doputovao iz Turske, a sutra će biti u Dubaiju gde će prisustvovati Samitu svetskih vlada tokom turneje po regionu.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Tanjug

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.