Greminger: OEBS u novembru šalje misiju da proceni izborne uslove u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Okt.2019, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Greminger: OEBS u novembru šalje misiju da proceni izborne uslove u Srbiji

Generalni sekretar OEBS-a Tomas Greminger izjavio je danas u Beogradu da "postoji mogućnost da se poboljšaju uslovi za predstojeće izbore u Srbiji" najavljujući da će u novembru doći misija koja će proceniti te uslove.

Greminger je na konferenciji za medije rekao da će misija koja će doći u novembru proceniti kakva misija treba da bude poslata za nadgledanje izbornog procesa, kao i da će njen stav biti poznat u decembru.

On je dodao da ne želi da spekuliše >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za kakvu će se misiju OEBS opredeliti ali da ako bi morao da odgovori da očekuje "punu misiju". ;Nije želeo, kako je rekao, da spekuluše ni o trenutnom stanju izbornih uslova u Srbiji i dodao da nisu ispunjene sve preporuke OEBS-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR)

"Postoji prilika da se poboljšaju uslovi za izbore i nju treba iskoristiti primenom mera za poboljšanje izbornog procesa. Izbornu reformu je moguće sprovesti u narednim nedeljama i mesecima", rekao je Greminger.

On je kazao da bojkot nije dugotrajno održiva mera, da su demonstracije i drugi oblici vanparlamentarne borbe legitimni u demokratiji, ali da se u jednom trenutku politički procesi moraju vratiti u institucije.

Greminger je ranije danas razgovarao sa predstavnicima vlasti uključujući i predsednika Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić i civilnog društva, a sutra treba da razgovara sa opozicijom i s ministrom spoljnih poslova Ivicom Dčićem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Greminger: OEBS u novembru šalje misiju da proceni izborne uslove u Srbiji

Izvor: Danas, 09.Okt.2019

Generalni sekretar OEBS-a Tomas Greminger izjavio je danas u Beogradu da "postoji mogućnost da se poboljšaju uslovi za predstojeće izbore u Srbiji" najavljujući da će u novembru doći misija koja će proceniti te uslove. Članak Greminger: OEBS u novembru šalje misiju da proceni izborne uslove...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.