Evropa da prestane sa sačekušama za Srbiju

Izvor: Akter, 21.Jun.2015, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa da prestane sa sačekušama za Srbiju

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da Evropa stalno postavlja Srbiji nove zahteve za ulazak u Evropsku uniju, saopšteno je danas iz te stranke

"Evropa stalno nešto traži od Srbije. Mi smi pomogli da se 2008. godine napravi proevropska Vlada i od tada do sada Srbija je sve ispunila, što je Evropa od nas tražila. Ali, svakog meseca Evropa postavlja sačekušu Srbiji", kazao je Marković na otvaranju kancelarije Jedinstvene Srbije u grčkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << letovalištu Paralija, a prenosi se u pisanoj izjavi za medije.

On je kazao da Evropa stalno ucenjuje Vladu Srbije sa novim zahtevima.

"Nadam se da će jednom da prestanu da nam podmeću i da nam postavljaju sačekuše i da nam kažu uđite u Evropsku uniju jer vama je tamo mesto. Pitanje je dokle će građani Srbije da izdrže i da čekaju Evropu da se smiluje. Evropa stalno ucenjuje Vladu Srbije sa novim zahtevima, koje nijedna država nije ispunila kada je ušla u Evropsku uniju", naglasio je Marković.

Ovom prilikom Marković je poručio Grcima i grčkoj vladi da veliko prijateljstvo Srbije i Grčke treba da preraste u obostrani interes.

"Grci interes imaju dolaskom velikog broja turista iz Srbije, a Grčku pozivam da ono što uvozi, uvozi iz Srbije. Grčkoj želim da se izbori sa Evropskom unijom i da realizuje ono što je zacrtala. Ima dve zemlje koje kroje kapu svim građanima sveta. Ali Srbija se bori da nam na veliku glavu ne stave malu kapu", poručio je Marković.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Marković: Evropa da prestane sa sačekušama za Srbiju

Izvor: Blic, 21.Jun.2015

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da Evropa stalno postavlja Srbiji nove zahteve za ulazak u Evropsku uniju, saopšteno je danas iz te stranke..."Evropa stalno nešto traži od Srbije. Mi smi pomogli da se 2008. godine napravi proevropska Vlada i od tada do sada Srbija je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.