Erdogan: Ne mogu da prihvatim da neke zemlje imaju nuklearne bombe, a da mi ne možemo imati

Izvor: Vostok.rs, 07.Sep.2019, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Ne mogu da prihvatim da neke zemlje imaju nuklearne bombe, a da mi ne možemo imati

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je neprihvatljivo da države koje imaju nuklearno naoružanje zabrane Turskoj da ga i sama nabavi.
Erdogan, međutim, nije rekao da li Turska to zaista ima u planu, primećuje Rojters. „Neke zemlje imaju rakete sa nuklearnim bojevim glavama, i to ne samo jednu ili dve. Ali nam govore da mi ne možemo da ih imamo. To ne mogu da prihvatim“, rekao je Erdogan obraćajući se članovima njegove Partije pravde i razvoja u turskom gradu Sivasu. Turski predsednik naglasio je da ne postoji razvijena zemlja na svetu koja nema nuklearno oružje. Turska je 1980. godine potpisala Sporazum o neširenju nuklearnog naoružanja, a 1996. godine Ugovor o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih proba.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Erdogan najavio sastanak sa Trampom

Izvor: RTS, 07.Sep.2019

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da očekuje da će se ovog meseca sastati s američkim predsednikom Donaldom Trampom u Ujedinjenim nacijama, kako bi razgovarali o vojnim operacijama na severoistoku Sirije, gde Turska planira da ponovno naseli milion sirijskih izbeglica. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.