Ekshumacija u Hrvatskoj: Pronađeni posmrtni ostaci 13 srpskih žrtava stradalih u “Oluji”

Izvor: Telegraf.rs, 10.Mar.2017, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekshumacija u Hrvatskoj: Pronađeni posmrtni ostaci 13 srpskih žrtava stradalih u “Oluji”

Kancelarija za nestala lica saopštila je da su nadležni organi Hrvatske na mesnom groblju u Šašu, opština Sunja, završili proces ekshumacija posmrtnih ostataka žrtava srpske nacionalnosti koje su stradale u akciji hrvatske vojske i policije „Oluja”.

Proces ekshumacija, završen juče, trajao je dva radna dana i ukupno je ekshumirano 13 posmrtnih ostataka.

Prema preliminarnim podacima tri tela su ženskog pola, devet tela muškog pola, a za jedno telo nije bilo moguće >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << utvrditi pol.

Od svih posmrtnih ostataka uzeti su uzorci radi identifikacije metodom DNK analize.

Svi ekshumirani posmrtni ostaci su transportovani u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu gde će se obaviti njihova identifikacija.

U skladu sa potpisanim međudržavnim dokumentima sa Republikom Hrvatskom i na osnovu njih postignutih dogovora, sve vreme trajanja ekshumacija u svojstvu posmatrača prisustvovli su predstavnici Komisije za nestala lica.

Sprovođenjem ekshumacija na mesnom groblju u Šašu, nastavlja se proces ekshumacija grobnica iz regiona Banija u kojima su pokopane žrtave stradale u akciji hrvatske vojske i policije „Oluja” .

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Ekshumirani posmrtni ostaci 13 žrtava "Oluje"

Izvor: N1 televizija, 10.Mar.2017

Na mesnom groblju u Šašu, u opštinu Sunja, nadležni organi Hrvatske završili su ekshumaciju žrtava srpske nacionalnosti koje su stradale u akciji hrvatske vojske i policije "Oluja” i pronađeni su posmrtni ostaci 13 osoba, saopštila je Komisija za nestala lica Vlade Srbije...Prema preliminarnim...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.