Đurić: Izbegavanjem dijaloga diskvalifikuju se iz politike

Izvor: Blic, 30.Okt.2017, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Izbegavanjem dijaloga diskvalifikuju se iz politike

Kada se neka stranka apriori izjasni protiv unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji i ospori samu njegovu svrhu, time se ona svojevoljno diskvalifikuje iz političkog života i javnosti praktično saopštava da nije zainteresovana za teme od neposrednog i životnog značaja za građane naše države, istakao je danas potpredsednik GO SNS Marko Đurić.

"Izbegavanjem formalnog učešća u unutrašnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dijalogu o Kosovu i Metohiji pojedine stranke izneveravaju svrhu svog postojanja, jer šta je uloga političara nego da se izjašnjavaju i daju doprinos rešavanju osetljivih nacionalnih i državnih pitanja", rekao je Đurić, prenosi se u saopštenju SNS.

On je dodao da ta vrsta "političkog durenja" kada je reč o Kosovu i Metohiji, uostalom, nije svojstvena srpskom duhu i mentalitetu i našem odnosu prema najvećim nacionalnim svetinjama, a odluka da se bojkotuje razgovor o takvom pitanju nije ništa drugo do svedočanstvo o nečijoj političkoj neozbiljnosti i neodgovornosti.

"Dijalog o Kosovu i Metohiji koji se poveo u našem društvu, bez obzira na to ko ga je inicirao i ko ga tehnički sprovodi, jeste obaveza ove generacije političara, a oni koji se plaše da u njemu učestvuju ne treba da svoj strah prikrivaju nesuvislim frazama i objašnjenjima, jer građani od stranaka i njihovih lidera očekuju makar elementarnu hrabrost u suočavanju sa gorućim problemima", naglasio je Đurić.

On je izrazio uverenje da će svi časni i odgovorni ljudi iskoristiti priliku da na argumentovan način iznesu svoje mišljenje u najvažnijoj javnoj raspravi naše generacije, jer Kosovo i Metohija nije baština jedne vlade, već čitavog srpskog naroda.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeo unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji: Đurić saopštio šta je prvi korak ka rešenju!

Izvor: BKTV News, 30.Okt.2017

Kada se neka stranka apriori izjasni protiv unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji i ospori samu njegovu svrhu, time se ona svojevoljno diskvalifikuje iz političkog života, saopštio je danas potpredsednik GO SNS Marko Ðurić...Đurić je dodao da to praktično znači da ta stranka time saopštava...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.