Izvor: B92, 24.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Izbor Jelašića za guvernera bi bio sporan

Beograd -- Ministar finansija Srbije Božidar Đelić ocenio je u utorak da bi eventualni izbor Radovana Jelašića za guvernera Narodne banke Srbije bio "sporan". "Imam puno poštovanje za kolegu Jelašića, ali činjenica je da će njegov izbor biti sporan", izjavio je Đelić na konferenciji za novinare u vladi Srbije. On je dodao da ne shvata zašto se insistira da odluka o izboru novog guvernera stupi odmah na snagu, kada je "ustavna praksa da odluka postaje punovažna osam dana od njenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objavljivanja u Službenom glasniku".

"Nema razloga za žurbu, osim ako se na taj način ne vrši politička osveta ili ako je to zbog toga što je guverner Kori Udovički nedavno objavila informacije o upotrebi deviznih rezervi centralne banke i o depozitu Narodne banke Jugoslavije u Euroaksis banci iz Moskve", kazao je Đelić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.