Dilma Rusef pakuje kofere

Izvor: Vostok.rs, 12.Maj.2016, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dilma Rusef pakuje kofere

Predsednica Brazila Dilma Rusef, ne čekajući kraj glasanja u senatu o njenom opozivu,

Senat već 12 sati razmatra mogućnost da smeni Rusefovu sa dužnosti na rok od 180 dana. Dosad je 28 od 35 senatora glasalo za opoziv. Za donošenje ove odluke potreban je glas ukupno 41 člana gornjeg doma parlamenta.

Meksički portal „Vangardija“ napominje da su iz predsedničke palate Planalto u Braziliji u rezidenciju Palasio de la Alvorada već premeštene razne slike i ukrasi koji su vlasništvo Rusef.

Osim toga, postavljena je i dodatna zaštita kod izlaza iz predsedničke palate. U slučaju da senatori donesu pozitivnu odluku o opozivu Rusefove, dužnosti šefa države privremeno će se prebaciti na potpredsednika Mišela Temera. Zatim će senat ponovo razmotriti pitanje o ostavci predsednice. Ako ga odobri dve trećine poslanika (54 osobe), šef države će i konačno sići sa te pozicije.

Brazilska opozicija optužuje Rusefovu da je umešana u poreske malverzacije i korišćenje državnih sredstava za finansiranje svoje izborne kampanje. Sama predsednica odbacuje sve optužbe, a ranije je govorila i o spremnosti da se bori za svoje mesto „svim raspoloživim sredstvima“.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.