Delević: Odgovori na upitnik Evropske komisije sutra na Vladi

Izvor: Blic, 26.Jan.2011, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delević: Odgovori na upitnik Evropske komisije sutra na Vladi

BEOGRAD - Direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije Milica Delević izjavila je večeras da će odgovori na Upitnik Evropske komisije biti usvojeni na sutrašnjoj sedici Vlade Srbije.

"Odgovori na Upitnik Evropske komisije upućen radi pripreme mišljenja o zahtevu Srbije za članstvo u Evropskoj uniji" su spremni i nakon predavanja odgovora, 31. januara, predstavnicima Evropske komisije biće potrebno četiri do šest nedelja da te odgovore razmotre, kazala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Delevićeva gostujući na TV "Avala" .

"U okviru EU nema konsenzusa o tome da li je Kosovo država ili nije, ali postoji konsenzus da se region kao celina mora kretati ka EU i da Unija ne sme da izgubi uticaj koji ima svuda u regionu. Odgovori jasno pokazuju da je Kosovo deo teritorije Srbije, ali i deo teritorije na kome u skladu sa rezolucijom 1244 UN ne vršimo vlast i ne snosimo odgovornost za reforme, kazala je Delevićeva.

Ona je navela da se potom očekuju dodatna pitanja i još neki podaci koje će predstavnici Evropske komisije želeti da čuju.

"U međuvremenu će stići ekspertske misije i na osnovu odgovora će pokušati da bolje steknu uvid u to kako stvari funkcionišu u Srbiji", rekla je Delevićeva.

Na pitanje da li je bilo komplikovanih pitanja, ona je kazala da Evropska komisija ne traži začkoljice već detaljno ispituje stvari na terenu, dodajući da predstavnici institucija u Srbiji nisu bili iznenadjeni pitanjima i njihovom detaljnošću.

Ona je navela da je u odgovorima opisano realno stanje u Srbiji dodavši da su odgovori na pitanja "gde su granice Srbije" i "koliko ima stanovnika" navedeni na osnovu Ustava Srbije i rukovodeći se podacima iz poslednjeg popisa stanovništva.

Kada je u pitanju Kosovo i Metohija, Delevićeva je kazala da je to pitanje svrstano u odeljak koji se odnosi na regionalnu saradnju i da samim tim što je svrstano u taj deo, a ne u onaj koji se tiče bilateralne saradnje, ne znači da se Kosovo smatra odvojenom državom.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delević: Kosovo u odeljku o regionalnoj saradnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2011, 02:11

BEOGRAD -..Direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije Milica Delević izjavila je sinoć da će odgovori na Upitnik Evropske komisije biti usvojeni na današnjoj sednici Vlade Srbije i dodala da je pitanje o Kosovu i Metohiji svrstano u odeljak koji se odnosi na regionalnu saradnju..."Odgovori...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vlada usvojila odgovore na upitnik

Izvor: RTV Pink, 27.Jan.2011

Odgovori u Briselu 31.januara. . . Vlada Srbije usvojila je odgovore. na Upitnik Evropske komisije, koji predstavljaju dobru osnovu za. buduće pregovore s Evropskom unijom, izjavio je danas u Beogradu. potpredsednik vlade za evropske integracije Božidar Đelić.

Nastavak na RTV Pink...

Delević: Nismo lagali u upitniku

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2011

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević izjavila je danas da je Srbija, prilikom davanja odgovora na Upitnik Evropske komisije, "možda grešila, ali nije lagala"..."Verujem da je bilo grešaka, ali ne verujem da je bilo namernog prekrivanja istine. Bolje je prikazati...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.