Današnja Evropska unija ne nudi ni mir ni prosperitet — Orban

Izvor: Vostok.rs, 29.Jun.2023, 21:49

Današnja Evropska unija ne nudi ni mir ni prosperitet — Orban

 
Mađarski premijer Viktor Orban ispoljio je kritiku na račun trenutnog stanja stvari u Evropskoj uniji, pre nego što je u četvrtak otputovao iz Budimpešte na godišnji samit bloka u Briselu, žaleći se da u bloku nisu prevladali ni mir ni prosperitet.
Evropska unija je osnovana iz dva cilja. Prvo, za mir, a sada tamo besni rat. Drugo, zbog prosperiteta, a ekonomija je sada sve više tema za brigu“, napisao je Orban na stranici mađarske vlade na Fejsbuku. Na dvodnevnom samitu koji počinje kasnije u četvrtak, lideri EU planiraju da razgovaraju o pokušaju oružane pobune u Rusiji i vojnom sukobu u Ukrajini, kao i o daljoj podršci bloka za to, kao i o tome kako legalno iskoristiti zamrznuta ruska sredstva. Odnos bloka sa Kinom i regulisanje tokova migranata iz Azije i Afrike takođe će biti na dnevnom redu.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.