Dačić: Vučić me izvukao iz živog blata MUP-a i na tome sam mu zahvalan

Izvor: Blic, 22.Mar.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Vučić me izvukao iz živog blata MUP-a i na tome sam mu zahvalan

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da s premijerom Aleksandrom Vučićem ima dobar odnos i da ako postoje neki problemi, ne moraju da čekuju rekonstrukciju vlade da bi ih rešavali, kao i da je zahvalan premijeru što ga je "izvukao iz živog blata Ministarstva unutrašnjih poslova".

"Ja i Vučić imamo tako izgrađene odnose da ne moramo da čekamo rekonstrukciju vlade, nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ako postoje problemi, to se može rešiti i ranije", rekao je Dačić za televiziju Pink i dodao da je u svakoj zemlji, pa i u Srbiji, ministar spoljnih poslova najbliži predsedniku vlade.

On je istakao da je apsolutno nemoguće da jednu politika vodi vlada, a drugu ministarstvo spoljnih poslova.

"Zaista mislim da spoljna politika nije predstavljala probleme za rad ove vlade. Naprotiv, imali smo pohvale tako da sva ta nagađanja novinska o tome da postoje različite pozicije apsolutno nisu tačna", istakao je Dačić.

"Ja sam po funkciji u takvoj poziciji da ja da i hoću ne mogu da se ponašam drugačije nego što je politika vlade", dodao je šef srpske diplomatije.

O navodima da po zemljama u inostranstvu lobira za svoje interese, Dačić je kazao da su ti navodi smešni.

"Zašto bih morao da lobiram i zašto bi mene neko sa strane morao da brani kod Vučića. Za mene bi bilo poražavajuće da me neko zastupa da ostanem ministar spoljnih poslova", rekao je Dačić.

Govoreći o navodima u pojedinim medijima da tajno sarađuje s Demokratskom strankom (DS), on je rekao da je, kada je za to čuo, mislio da je u pitanju vest sa sajta "Njuz net", odnosno da je šala.

"Mislim da bi stvarno morala da me posmatra moja drugarica (psihijatrica) Slavica Đukić kada bih tako nešto radio", kazao je Dacić i istakao da u vladu nije ušao da bi rušio Vučića.

"Ja sam zahvalan premijeru što me je izvukao iz živog blata ministarstva unutrašnjih poslova i zato što se sad bavim političkim poslovima", dodao je Dačić.

Dačić, koji je lider Socijalističke partije Srbije, koalicionog partnera Vučićeve Srpske napredne stranke, istakao je i da ne postoji ni jedna tema oko koje su on i premijer imali različito mišljenje.

Vučić je u ponedeljak 16. marta, nakon sednice predsedništva stranke, rekao da postoji nekoliko scenarija u vezi s promenama u Vladi Srbije, a da je jedna od mogućnosti i promena koalicionih partnera.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.