Dačić: Srbija teško može da računa na datum za početak pregovora sa EU

Izvor: NaDlanu.com, 03.Apr.2013, 02:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija teško može da računa na datum za početak pregovora sa EU

Osma runda pregovora Beograda i Prištine, uz posredovanje EU, završena je u Briselu bez dogovora. Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da Srbija posle ovakvog ishoda teško može da računa na dobijanje datuma za početak pregovora sa EU.

Upitan da li će ovakav ishod osme runde dijaloga biti smetnja Srbiji da dobije datum za otpočinjanje pregovora sa EU, Dačić je rekao da datum nije najvažniji, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ali da je postao deo problema, te da nakon ovakvog ishoda dijaloga Srbija teško može da računa na datum.Prema njegovim rečima, razgovori su bili veoma teški, a kad je reč o povišenim tonovima, toga uvek ima. "Možda ih je ovog puta bilo nešto više zbog toga što je ovaj dan bio nekako zacrtan kao posednji za postizanje dogovora", istakao je premijer, prenosi RTS.Šta je Dačić rekao o neuspehu pregovora možete pročitati u posebnoj vesti.Kosovski premijer Hašim Tači najavio je mogućnost novog sastanka.Izjavu Ketrin Ešton možete videti ovde.Kako su tekli današnji pregovori - pročitajte ovde.(Izvor: RTS)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od datuma za pregovore sa EU niko nije postao sit

Izvor: Blic, 03.Apr.2013

Za Srbiju je na putu integracija izlazak iz privredne i finansijske krize važniji od dobijanja datuma za počinjanje pregovora s EU. Prevazilaženje krize će, pored Kosova, presudno uticati na politiku proširenja EU, kaže za „Blic” Dušan Reljić, analitičar Instituta za međunarodne i bezbednosne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.