Dačić:Rasvetliti sve zločine na KIM

Izvor: B92, 17.Okt.2012, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić:Rasvetliti sve zločine na KIM

Beograd -- Vlada Srbije pružiće punu podršku u rasvetljavanju svih zločini na KiM, rekao Ivica Dačić u razgovoru sa šefom tima Euleksa za istragu o trgovini organima.

Nakon susreta s Klintom Vilijamsonom, šefom speijalnog tima Euleksa za istragu o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji i severu Albanije, saopšteno je da je Dačić istakao i da "Vlada Srbije smatra da je utvrđivanje pune istine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o zločinima dug prema žrtvama i važan uslov trajne stabilnosti".

Vilijamson je informisao predsednika Vlade Srbije o dosadašnjem toku istrage i problemima koji prate istražni postupak i najavio da će u narednim mesecima njegov tim početi rad i na teritoriji centralne Srbije.

Vlada Srbije će ohrabriti sve potencijalne svedoke da pomognu u istrazi zločina počinjenih na Kosovu i Metohiji, a Ministarstvo unutrašnjih poslova će obezbediti maksimalnu zaštitu svedoka, dodao je predsednik vlade Dačić.

Vilijamson predvodi tim koji se bavi istraživanjem navoda da se na Kosovu trgovalo organima otetih kosovskih Srba. Izvestilac Saveta Evrope Dik Marti naveo je u svom izveštaju da je u taj zločin bio umešan i sadašnji predsednik Vlade Kosova Hašim Tači.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.