Dačić: Promenila se američka politika prema Srbiji i Kosovu

Izvor: N1 televizija, 28.Jul.2018, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Promenila se američka politika prema Srbiji i Kosovu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će američka podrška dijalogu s Prištinom pomoći da se dodje do rešenja, i ocenio da neće biti proširenja formata pregovora.

Dačić je novinarima u rezidenciji ambasade SAD u Beogradu rekao da je prištinska politika koja je do sada vodjena propala i da Srbija nikada nije bolje stajala u odnosima s velikim silama.

On je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i da nema nikakve šanse da se proces pregovaranja završi davanjem stolice u UN Kosovu ili priznavanjem Kosova.

Dačić je rekao da je američka politika prema Srbiji i Kosovu do sada bila na "autopilotu", ali da se to promenilo dolaskom Vesa Mičela na funkciju pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju.

On je naveo i da nisu u pravu ni oni u Beogradu koji kažu da je Kosovo potpuno srpsko, a ni oni u Prištini koji kažu da je Kosovo potpuno nezavisno.

Zastave Srbije i SAD istaknute na rezidenciji ambasadora

Ivica Dačić i ambasador Kajl Skat danas su u čast stogodišnjice Dana Srbije, koji se 28. jula 1918. obeležavao u SAD, istakli srpsku i američku zastavu na rezidenciji ambasadora.

Time je obeležena stogodišnjica isticanja srpske zastave, kao prve zastave neke strane zemlje, na Beloj kući, 28. jula 1918.

Dačić je rekao da su se prethodnih dana Vašington i Beograd "prisetili savezništva i utrli put daljim partnerskim odnosima".

Ambasador Skat rekao je da isticanjem srpske zastave pored američke želi da pokaže posvećenost SAD partnerstvu sa Srbijom, kao što je predsednik Vudro Vilson učinio pre sto godina.

"Moram da naglasim da se ovakva vrsta simboličnog izražavanja poštovanja prema drugoj državi i narodu dogodila samo dvaput u istoriji SAD. Zapravo, podizanje srpske zastave bio je prvi slučaj u američkoj istoriji da je predsednik odlučio da na takav način izrazi poštovanje prema nekom narodu", rekao je Skat, i dodao da je drugi slučaj bio 1920, s francuskom zastavom.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Američka podrška dijalogu sa Prištinom pomoći će da se dodje do rešenja

Izvor: Beta, 28.Jul.2018

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će američka podrška dijalogu s Prištinom pomoći da se dodje do rešenja, i ocenio da neće biti proširenja formata pregovora.Dačić je novinarima u rezidenciji ambasade SAD u Beogradu rekao da je prištinska politika koja je do...

Nastavak na Beta...

Dačić: Promenila se američka politika prema Srbiji i Kosovu

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jul.2018

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će američka podrška dijalogu s Prištinom pomoći da se dodje do riješenja, i ocijenio da neće biti proširenja formata pregovora...Dačić je novinarima u rezidenciji ambasade SAD u Beogradu rekao da je prištinska politika...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.