Izvor: B92, 02.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS se prijavila za lokalne izbore na Kosovu

Beograd -- Demokratska stranka Srbije prijavila se mimo koalicije "Povratak" za lokalne izbore na Kosovu, iako jos nije odlucila da li ce na izborima ucestvovati. Ni ostale clanice "Povratka" nisu donele konacnu odluku o ucescu na izborima koji su zakazani za oktobar. Potez DSS-a koji se prijavio kao samostalna stranka, prema recima njenog predstavnika Vuka Antonijevica, ne znaci da koalicija "Povratak" nece jedinstveno nastupiti na lokalnim izborima na Kosovu. Ipak, zbog nedavnog prelaska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odredjenih clanova koalicije u Demokratsku alternativu, unutar DSS-a se, prema Antonijevicevim recima, razmislja da ta stranka nastupi samostalno: "Vecinski stav u koaliciji Povratak je bio da se nastupi u okviru jedinstvene liste, s tim sto je DSS imao primedbu na neke poteze koje su odredjene strane povukle. Zbog prelaska nekih clanova u DA, DSS mozda razmislja o tome da samostalno nastupi na lokalnim izborima".

Rok za prijavljivanje za lokalne izbore na Kosovu istekao je u ponedeljak. Iako je predstavnik misije OEBS-a na Kosovu Aleksandar Bens izjavio da taj rok nece biti produzen, Radio B92 od politickih predstavnika Srba saznaje da postoji mogucnost da se to ipak, dogodi. Samo prijavljivanje medjutim, ne znaci automatski i ucesce na izborima. Kosovski Srbi kolebaju se zbog toga sto medjunarodna zajednica nije ispunila obecanja data pred izbore za Skupstinu Kosova. I pored samostalnog istupa DSS-a, Vuko Antonijevic u izjavi za Radio B92 negira tezu da Srbi u pokrajini nisu jedinstveni: "Jos uvek im vremena za svaki dogovor. Mi jos pricamo o necemu o cemu treba da se odluci. Povratka jos uvek nema, Srbi traze decentralizaciju, jedan od preduslova je da Srbi dobiju opstinu Kosovska Mitrovica i jos 4 opstine, jer Srbi ne zele da budu statisti u kosovsko-politickom miljeu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.