DS na pokrajinske izbore sa šest nacionalnih zajednica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2012, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS na pokrajinske izbore sa šest nacionalnih zajednica

NOVI SAD -

Demokratska stranka (DS) danas je u Novom Sadu potpisala sporazum o zajedničkom nastupu na izborima za Skupštinu Vojvodine sa nacionalnim savetima šest nacionalnih zajednica sa sedištem u Pokrajini.

Potpredsednik DS-a Bojan Pajtić rekao je da će, pored nastupa na pokrajinskim izborima, tu stranku podržati nacionalni savet Rumuna, Rusina, Makedonaca, Slovaka, Roma i Hrvata i na izborima za Skupštinu Srbije.

"Ovih dana imamo inflaciju mnogih manjinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranaka koje nemaju veliko uporište kod birača. Mi smo za partnere izabrali nacionalne savete, koji će nam pomoći da lakše ostvarimo njihove nacionalne interese", rekao je Pajtić novinarima u DS-u.

Prema njegovim rečima, sporazum garantuje svim nacionalnim savetima da će imati svoje predstavnike na proporcionalnoj listi na pokrajinskim izborima i biće nakon izbora zastupljeni u oba parlamenta.

"Želimo i Rome i Makedonce u budućem sazivu Skupštine Vojvodine, jer nacionalne zajednice koje okupljaju veliki broj građana samo kroz institucije sistema mogu da ostvare svoje nacionalne interese i definišu na valjan način politiku", rekao je Pajtić.

Predstavnici svih šest nacionalnih zajednica danas su rekli da su podržali DS, jer se ta stranka pokazala kao pouzdan partner u negovanju nacionalnih interesa manjinskih zajednica i zato što je čvrsto opredeljena za proces evro-integracija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povratnici teško do zaposlenja u Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2012

NOVI SAD -..Srbi povratnici u Hrvatskoj teško pronalaze zaposlenje, izjavila je danas u Novom Sadu zamenica župana Zadarske županije Rajka Rađenović..."Najveći problem povratnika je ekonomsko-socijalna strana, jer oni veoma teško pronalaze zaposlenje, pogotovo u vreme krize", kazala je Rađenović...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

DS na pokrajinske izbore sa šest nacionalnih zajednica

Izvor: Blic, 16.Mar.2012

Demokratska stranka danas je u Novom Sadu potpisala sporazum o zajedničkom nastupu na izborima za Skupštinu Vojvodine sa nacionalnim savetima šest nacionalnih zajednica sa sedištem u Pokrajini...Potpredsednik DS-a Bojan Pajtić rekao je da će, pored nastupa na pokrajinskim izborima, tu stranku podržati...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.