DS zajedno sa manjinama u Vojvodini

Izvor: RTS, 16.Mar.2012, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS zajedno sa manjinama u Vojvodini

Saveti šest nacionalnih zajednica u Vojvodini potpisali sporazum sa DS-om o zajedničkom nastupu na pokrajinskim izborima. Sporazum garantuje svim nacionalnim savetima da će posle izbora biti zastupljene u oba parlamenta, rekao potpredsednik DS-a Bojan Pajtić.

Demokratska stranka potpisala je, u Novom Sadu, sporazum o zajedničkom nastupu na izborima za Skupštinu Vojvodine sa savetima šest nacionalnih zajednica sa sedištem u Pokrajini.

Potpredsednik DS-a Bojan Pajtić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je da će, pored nastupa na pokrajinskim izborima, tu stranku podržati nacionalni savet Rumuna, Rusina, Makedonaca, Slovaka, Roma i Hrvata i na izborima za Skupštinu Srbije.

"Ovih dana imamo inflaciju mnogih manjinskih stranaka koje nemaju veliko uporište kod birača. Mi smo za partnere izabrali nacionalne savete, koji će nam pomoći da lakše ostvarimo njihove nacionalne interese", rekao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, sporazum garantuje svim nacionalnim savetima da će imati svoje predstavnike na proporcionalnoj listi na pokrajinskim izborima i biće nakon izbora zastupljeni u oba parlamneta.

"Želimo i Rome i Makedonce u budućem sazivu Skupštine Vojvodine, jer nacionalne zajednice koje okupljaju veliki broj građana samo kroz institucije sistema mogu da ostvare svoje nacionalne interese i definišu na valjan način politku", rekao je Pajtić.

Predstavnici svih šest nacionalnih zajednica rekli su da podržavaju DS, jer se ta stranka pokazala kao pouzdan partner u negovanju nacionalnih interesa manjinskih zajednica i zato što je čvrsto opredeljena za proces evro-integracija.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.