Izvor: Blic, 04.Mar.2017, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB: Svi notari bili angažovani na overi potpisa za Vučića

Pokret Dosta je bilo negirao je danas tvrdnje Javnobeležničke komore da nema privilegovanih kandidata i naveo da ne može da dođe do notara, jer su, kako se ističe u saopštenju, svi notari bili angažovani na overavanju potpisa za kandidaturu Aleksandra Vučića.

U saopštenju se navodi "računica" da je juče bilo potrebno 500 notara za overavanje 60.000 potpisa podrške Vučićevoj kandidaturi, ako se uzme da je za overavanje jednog potpisa portrebno najmanje tri, a uobičajeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - šest minuta.

DJB se poziva na podatke Javnoveležničke komore da u Srbiji ima 162 kancelarije sa 431 notarom.

- “Jasno je i gde su juče bili svi notari i zašto. Dosta je bilo juče nije imao nijednog notara za overavanje potpisa - navodi DJB.

Pokret je tri dana bezuspešno pokušavao da zakaže nortare, a za sutra je uspeo da obezbedi njih 20-ak, navodi se.

Javnobeležnička komora saopštila je ranije da će se poslovi overe potpisa obavljati u 162 javnobeležničke kancelarije u gradovima i opštinama gde su izabrani, a u gradovima i opštinama u kojima nisu imenovani javni beležnici te poslove nastavljaju da obavljaju sudovi i opštinske uprave, kao što su to činile do sada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.