Cvetkovićeva vlada: nedovoljne reforme, povećan javni dug

Izvor: EurActiv Srbija, 13.Jul.2012, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetkovićeva vlada: nedovoljne reforme, povećan javni dug

Ekonomski deo mandata odlazeće vlade Mirka Cvetkovića obeležila je visoka nezaposlenost, rekordna inflacija u regionu i brzo zaduživanje. Srbija je gotovo sve vreme imala aranžman sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF) kojim se obavezala da će sprovesti strukturne reforme, giljotinu propisa i otpustiti višak administracije, ali se skoro ništa nije ostvarilo zbog prirode koalicije, ali i činjenice da Srbiji nije bio potreban sav novac iz aranžmana. Cvetkovićev kabinet pokolenjima ostavlja novih 160 kilometara auto-puta i nekoliko mostova medju kojima je najznačajniji most na Adi, prvi u Beogradu posle 40 godina. Ova vlada je privukla više investicija nego druge zemlje, ali i "ispratila" sa tržišta nekad vodećeg srpskog izvoznika - američkog proizvodjača čelika Ju Es Stil Srbija (U.S. Steel) iz Smedereva. Novoj vladi Cvetković "predaje" Srbiju na 95. mestu od 142 zemlje, gledano po nivou konkurentnosti.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetkovićeva vlada nije sprovela reforme

Izvor: Beta, 13.Jul.2012

BEOGRAD, 13. jula 2012. (Beta) - Ekonomski deo mandata odlazeće vlade Mirka Cvetkovića obeležila je visoka nezaposlenost, rekordna inflacija u regionu i brzo zaduživanje, objavio je u petak portal Euraktiv (E.

Nastavak na Beta...

Cvetkovićeva vlada nije sprovela reforme

Izvor: SandzakInfo.net, 13.Jul.2012

 Ekonomski deo mandata odlazeće vlade Mirka Cvetkovića obeležila je visoka nezaposlenost, rekordna inflacija u regionu i brzo zaduživanje, objavio je u petak portal Euraktiv (EurActiv.rs)..

Nastavak na SandzakInfo.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.