Izvor: B92, 06.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: U toku pripreme za snimanje zemljišta na Kosovu

Beograd -- Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović upoznao je u subotu premijera Srbije Vojislava Koštunicu i ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića sa negativnim posledicama koje može da izazove najavljeno avionsko snimanje zemljišta u pokrajini. Taj posao organizuje i sprovodi Kosovska agencija za katastar, uz saglasnost UNMIK-a, saopštio je Koordinacioni centar.

U saopštenju se navodi da je Čović izvestio Koštunicu i Ilića da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su u toku pripreme za avionsko snimanje zemljišta na Kosovu i Metohiji i upoznao ih sa "vrlo negativnim posledicama" koje ono može da nanese "interesima raseljenih Srba, ostalih nealbanaca, Srpske pravoslavne crkve i Srbije u celini".

O najavljenom snimanju Čović je obavestio i ambasadore Kontakt grupe, predstavnike medjunarornih organizacija uključenih u rešavanje Kosovskog problema, a posebno pismo uputio je šefu UNMIK-a za Kosovo Hariju Holkeriju, saopštio je Koordinacioni centar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.