CIK odbio zahtjev SNSD-a za poništenje izbora u Srebrenici

Izvor: SandzakInfo.net, 05.Nov.2012, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIK odbio zahtjev SNSD-a za poništenje izbora u Srebrenici

Centralna izborna komisija (CIK) BiH odbila je zahtjev SNSD-a za poništavanje rezultata izbora u Srebrenici.
CIK je odbo zahtjev SDA i Stranke za BiH za poništavanje rezultata izbora u Trnovu.
Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici donijela dopunsku odluku kojom se poništavaju izbori na redovnom biračkom mjestu za načelnika u izbornoj jedinici Istočni Mostar, a zbog utvrđenih nepravilnosti koje mogu utjecati na izborni rezultat. Odluku o raspisivanju ponovnih izbora Centralna izborna komisija BiH će donijeti nakon pravosnažnosti dopunske odluke o poništenju, objavljeno je internet stranici CIK-a.

Nastavak na SandzakInfo.net...






Povezane vesti

CiK : Rezultati lokalnih izbora nisu potvrđeni u 11 općina

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Nov.2012, 18:35

Centralna izborna komisija (CIK) BiH potvrdila je na današnjoj sjednici rezultate prošlomjesečnih lokalnih izbora u BiH osim u 11 općina, od kojih će u tri izbori biti ponovljeni, a za preostalih osam čekaju se odluke Suda BiH.   CIK BiH nije potvrdio izborne rezultate u općinama Istočni Drvar,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakInfo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakInfo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.