Izvor: Vostok.rs, 08.Okt.2018, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIK: Na izborima za člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske u vođstvu Dodik

Na izborima za člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske u vođstvu je kandidat koalicije SNSD-DNS-SP Milorad Dodik sa osvojenih 55,15 odsto glasova, izjavio je predsednik Centralne izborne komisije Branko Petrić.


On je na konferenciji za novinare saopštio da je na, osnovu preliminarnih, nezvaničnih i nepotvrđenih rezultata, na drugom mjestu kandidat Saveza za pobjedu Mladen Ivanić sa osvojenih 41,98 odsto glasova.

Petrić je naveo da je kandidat Prve SDS za srpskog člana Predsjedništva BiH Gojko Kličković dobio je 1,49 odsto glasova, a kandidat Srpske napredne stranke Mirjana Popović 1,38 odsto.

Prema njegovim rečima, ovi rezultati dobijeni su sa 43,42 odsto biračkih mjesta na kojima je glasalo 741.599 birača.

Kada je reč o izlaznosti, ona je u Republici Srpskoj 57,30 odsto.

Petrić je naveo da nedostaju rezultati za 17 biračkih mesta.

Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Prvo ću tražiti da se ukine visoki predstvanik za BiH

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Okt.2018

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik, koji je prema prvim preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije (CIK) osvojio najviše glasova na izborima za srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, izjavio je danas da će sa nove funkcije prvo zatražiti da bude ukinut visoki predstavnik...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.