Britanska opozicija priprema zakon za stopiranje Bregzita bez sporazuma

Izvor: EurActiv Srbija, 02.Sep.2019, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska opozicija priprema zakon za stopiranje Bregzita bez sporazuma

Glavni savetnik za Bregzit britanske Laburističke partije Keir Starmer rekao je da opozicija planira da blokira izlazak Velike Britanije iz EU bez sporazuma tako što će tražiti odlaganje krajnjeg roka koji je trenutno 31. oktobar. Starmer je rekao za BBC da će se zakonodavci, koji će se u parlament vratiti 3. septembra, fokusirati na produženje roka kako bi sprečili premijera Borisa Džonsona da Britanija bez sporazuma napusti EU.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Britanija se priprema za epslozivnu nedelju u predstavi oko Bregzita

Izvor: VOA, 02.Sep.2019

Britanija se priprema za eksplozivnu nedelju političkih borbi koje bi mogle da se pokažu kao ključne u britanskom predloženom izlasku iz Evropske unije - i odrede sudbinu premijera Borisa Džonsona. Tokom proteklih dana, širom zemlje održavaju se protesti protiv Džonsonove odluke da raspusti,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.