Izvor: Blic, 08.Avg.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Tadić tražio podršku Amerike za kompromisno rešenje oko Kosova

Predsednik Srbije Boris Tadić juče je na prijemu koji je predsednik Kine Hu Đintao priredio za oko sto državnika iz celog sveta povodom otvaranja 29. Olimpijskih igara preneo stavove Srbije o najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima nekim od najznačajnihih šefova država, uključujući predsednike SAD i Francuske.

- Američkom predsedniku Džordžu Bušu sam još jednom naglasio da Srbija nikada niće priznati nezavisnost Kosova i da nastavlja s traženjem kompromisnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rešenja legalnim sredstvima, u čemu joj je potrebna i pomoć Amerike - rekao je Tadić predstavnicima srpskih medija nakon prijema u zgradi kineskog parlamenta.

On je rekao da je skup bio prilika da razgovora, pored Buša, i s francuskim predsednikom Nikolom Sarkozijem i holandskim premijerom Janom Peterom Balkenendeom. Prema njegovim rečima, s francuskim predsednikom Nikolom Sarkozijem razgovarao je o ratifikaciji SSP, dok je od holandskog premijera Belkenendea dobio uveravanja da će se i u toj zemlji menjati stvari u odnosu prema Srbiji.

- Ovo su veoma važni susreti u odbrani naših interesa na predstojećoj Generalnoj skupštini UN. Očekuje nas vruće leto i još vrelija jesen, ali nastavljamo našu spoljnopolitičku ofanzivu - poručio je Tadić.

Tadić je u Pekingu razgovarao i s ministrom inostranih poslova Italije Frankom Fratinijem o nastavku saradnje između Srbije i Italije, koja, prema Fratiniju, pruža punu podršku liberalizaciji viznog režima sa Srbijom, primenu trgovinskog sporazuma i ratifikaciju SSP.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić sa Bušom i Sarkozijem

Izvor: B92, 08.Avg.2008

Peking, Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je u Pekingu o važnim pitanjima za Srbiju sa predsednicima SAD i Francuske..."Američkom predsedniku Džordžu Bušu sam još jednom naglasio da Srbija nikada niće priznati nezavisnost Kosova i da nastavljamo sa traženjem kompromisnog rešenja,...

Nastavak na B92...

Susret državnika uoči Olimpijade

Izvor: RTS, 08.Avg.2008

Predsednik Srbije Boris Tadić preneo je, na prijemu koji je predsednik Kine Hu Đintao priredio za oko 100 državnika iz celog sveta povodom otvaranja 29. Olimpijskih igara, stavove Srbije po najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima nekim od najznačajnihih šefova država, uključujući predsednike...

Nastavak na RTS...

Otvorene 29.letnje OI

Izvor: RTV Pink, 08.Avg.2008

Manifestacija otvaranja oduzela dah gledaocima. . . 29.letnje Olimpijske Igre zvanično je otvorio kineski predsednik Hu Đintao Ceremonija kojoj je prisustvovalo preko 80 svetskih zvaničnika među kojima i predsednik Srbije Boris Tadić I ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, počela je u osam časova...

Nastavak na RTV Pink...

Tadić i Bora Milutinović na prijemu u sprskoj ambasadi

Izvor: Kurir, 09.Avg.2008, 19:37

PEKING, 9. avgusta 2008. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić prisustvovao je danas prijemu u ambasadi u Pekingu gde se sastao i sa jednim od najpoznatijih fudbalskih trenera u Kini Borom Milutinovićem. Prijemu, koji je priredio ambasador Miomir Udovički, prisustvoli su članovi olimpijskog tima...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.