Bokan: Glasove svakodnevno kupuju vodeće političke stranke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2016, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bokan: Glasove svakodnevno kupuju vodeće političke stranke

Predsednik Pokreta Dinara-Drina-Dunav Tomislav Bokan izjavio je za Radio-televiziju Vojvodine da će ta stranka na predstojećim lokalnim izborima u Novom Sadu, kao i na pokrajinskim izborima nastupiti samostalno, dok za republički nivo još nemaju dovoljno infrastrukturnih kapaciteta. On je u emisiji "Politbiro" RTV-a kazao i da ne oseća kao smetnju što u kampanju ulaze pod teretom optužnice za kupovinu glasova na prethodnim lokalnim izborima u Novom Sadu, a povodom kojih još uveknije doneta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nikakva presuda. Ustvrdio je i da se kupovine glasova već dešava i to svakodnevno na terenu: "I paketi i pare pritisci i sva čuda, i to od vodeći političkih organizacija".

"Sud sudi, tužilac tuži, a mi se branimo i apsolutno smo okrenuti predstojećim izborima u aprilu. Naš Pokret samostalno nastupa. Mi poštujemo Ustav i zakone otadžbine Srbije i poštovaćemo odluku suda u ovom slučaju", rekao je on.

Na pitanje zašto je je došlo da razlaza Pokreta i Romske demokratske stranke, manjinske liste preko koje su inače ušli u gradsku skupštinu i vlast, on je kazao da je Pokret nastao nakon ulaska u gradsku vlast RDS, te da sa tom partijom i danas sarađuju. Na samostalan izborni nastup, dodao je, odlučili su se jer žele da izmere svoj rejting među biračima. A uveren je, kaže, da ovaj Pokret ima podršku deset odsto birača u Novom Sadu.

Upitan zbog čega Pokret Dinara-Drina-Dunav nije u u koaliciji sa SNS na ovim izborima, s obzirom da su zajedno u gradskoj vlast u Novom Sadu, odgovorio je da žele da dokažu svoju vrednost među biračima, ali i da imaju neke vrednosti po kojima se razlikuju od SNS.

"Mi vodimo umerenu i nacionalno svesnu politiku i naš slogan je 'Uzdaj se u se' i u svoje kljuse', pa ako nekom budemo trebali nakon izbora, tu smo. Ali sigurno nećemo praviti trule kompromise. Mi smo novi politički subjekat i prvi put izlazimo na izbore i, za razliku od vodeće političke organizacije SNS, imamo emocije, toplinu i ljubav. Naša politika je domaćinska, vezana za porodicu, tradiciju, kulturu, veru, rodoljublje, uvažavanje svih nacionalnih zajednica. Možda su se ni odrodili od svog izvornog programa, ali mi držimo reč", rekao je Bokan.

Uveren je i da će ova lista preći izborni cenzus i na izborima za mandate u skupštini, kako je rekao, u srpskom vojvodstvu.

A kad je reč o finansiranju kampanje, on je kazao da Pokret ima prijatelje koji ga finansijski pomažu, "jer u rat ne možete bez municije".

"To su skromni prihodi, ali dovoljni da odradimo taj misionarski i apostolski put. Imamo preko 10 hiljada članova u srpskoj Vojvodini", tvrdi on.

Na pitanje da li aktivisti Pokreta sakupljaju "sigurne glasove" u ovoj kampanji, on je kazao da te priče predstavljaju "specjalni rat" vodećih političkih organizacija "koje na svaki način pokušavaju da uruše politiku našeg pokreta".

"Mi imamo sistem koji oni ne mogu nikad da naprave, idemo od čoveka do čoveka. Ali, kampanja je vrlo prljava, svaki dan me prjatelji upozoravaj da ću bit ubijen, ili uhapšen, da će mi se nešto desiti. Golem je pritisak. Do današnjeg dana nemamo saznajna od sudskih i policijskih organa o tome ko je podigao moj auto u vazduh pre skoro dve godine. A što se tiče kupovine glasova, pa to je prisutno svakodnevno na terenu: i paketi i pare pritisci i sva čuda. I to od vodeći političkih organizacija", rekao je Bokan.

On je kazao da u kampanji neće da narodu bacaju prašinu u oči i obećavaju "ono što ni Sveti Petar ne može da ispuni", ali da je njihova vizija da u Novom Sadu osvoje 51 posto glasova "jer bi to bio spas za sve nas".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.