Bogoljub Karić: BEGUNAC ILI PROGNANIK?

Izvor: BKTV News, 15.Jan.2014, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogoljub Karić: BEGUNAC ILI PROGNANIK?

Krajem 2013. godine prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da su završeni ključni procesi spronih 24 privatizacije koje je tražila EU i koji treba da dobiju svoj sudski epilog. Među njima je i slučaj „Mobtel“. Međutim, javno mnjenje je ostalo uskraćeno za informaciju da li su aktuelni državni organi otkrili nepravilnosti menadžmenta u radu „Mobtela“ i da li ima dovoljno dokaza za krivičnu odgovornost Bogoljuba i Sretena Karića?
Još uvek je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << otvoreno pitanje da li ima razloga za postojanje crvene Interpolove poternice ili se, pak, sve spušta na niži pravosudni nivo uz mogućnost povratka Bogoljuba Karića u Srbiju. Zašto je Bogoljub Karić još uvek politički prognanik bez prava na građansku odbranu i nesmetani povratak u Srbiju?
Bogoljub Karić je nezvanično politički prognanik postao 2006. godine zahvaljujući „monitranom procesu“ države protiv njega i njegove kompanije sa namerom da se otuđi i državni i privatni deo „Mobtela“, i više od toga, da se unište sve njegove kompanije u Srbiji računajući tu i BK TV. Iza ovog nesagledivog nepočinstva stajala je vlada dr Vojislava Koštunice. Prošlo je skoro osam godina od progona bez pravog sudskog objašnjenja i dokazane krivice Bogoljuba Karića. U takoreći kafkijanskom „procesu“ sve potonje vlade zadržale su stav koji tereti Bogoljuba Karića bez mogućnosti da se u Srbiji brani sa slobode. Da je kojim slučajem ugldeni biznismen i lider PSS BK Bogoljub Karić prihvatio da ostane u Srbiji bio bi danas „iza brave“ ili bi postao žrtva nemuštih političkih igara.
Kao i u mnogim drugim aferama oko „Mobtela“ stvorena je vlastodržačka „zavera ćutanja“ svih dosadašnjih kabineta i premijera. Upravo je to glavni dokaz da je Bogoljub Karić politički prognanik, a ne begunac od zakona. S vremena na vreme mediji podsete na aferu „Mobtel“ i Bogoljuba Karića, ali bez uverljivih dokaza i obavezno uz neargumentovane kvalifikacije kojima se grubo krši predpostavka nevinosti. Upravo zahvaljujući slučaju „Mobtel“ u narednom periodu bićemo svedoci koliko su sudovi i tužilaštvo zaista otporni na politički uticaj. Zašto Bogoljub Karić ne može svoj moralni i poslovni integritet da odbrani u fer procesu kao slobodan čovek? Za sada jedini valjan odgovor možemo pronaći u do sada toliko pominjanoj konstataciji, a to je da je Bogoljub Karić politički prognanik.
Njegov uspeh na izborima 2004. godine ozbiljno je uzdrmao kako političku scenu Srbije, tako i tajkune okupljene u klubu „Privrednik“. U vreme kada su počeli da se procesuiraju privredni slučajevi o kojima se do juče samo šaputalo, i to sa enormno visokim kaucijama za odbranu sa slobode, odličan je momenat da se za Bogoljuba Karića skine oznaka jednog od najtraženijih srpskih begunaca. Došlo je vreme da se Bogoljubu da pravo na građansku odbranu. Ukoliko mnogobrojne države i svetske kompanije imaju uspešnu saradnju i poštuju poslovnu etiku Bogoljuba Karića, zašto onda državni vrh sumnja u čestitost lidera političkog pokreta koji je pristupio aktuelnoj pobedničkoj koaliciji još u predizbornom procesu?
Uređivački tim bloga „BOGOLjUB SNAGA SRBIJE“
Tweet
Pogledaj vesti o: Bogoljub Karić,   Evropska Unija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.