Bogdanović: Ukidanje UNMIK-a za Srbiju apsolutno neprihvatljivo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2009, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Ukidanje UNMIK-a za Srbiju apsolutno neprihvatljivo

BEOGRAD - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da je za Srbiju "apsolutno neprihvatljiv" predlog predstavnika kosovskih Albanaca da se ukine misija UNMIK-a na Kosovu i Metohiji.

"Savet bezbednosti i Ujedinjene nacije neće dozvoliti da se ukine misija UNMIK-a, jer je to jedina legitimna misija, pored naravno misije Euleksa i Kfora, koja treba da brine o svim građanima na Kosovu i Metohiji", rekao je Bogdanović posle pomena žrtvama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << martovskog nasilja na Kosovu pre pet godina.

Na pitanje o najavi kosovskog ministra spoljnih poslova Skendera Hisenija da će na predstojećoj sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu tražiti ukidanje misije UNMIK-a, Bogdanović je rekao da "takav zahtev apsolutno nije opravdan i da je siguran da neće naići na odobravanje Saveta bezbednosti".

Hiseni je juče rekao da će na predstojećoj sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu zahtevati ukidanje misije UN, jer ona, kako je naveo, sada nema gotovo nikakva ovlašćenja, a na Kosovu postoji i misija Evropske unije.

Sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu trebalo bi da bude održana do kraja meseca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.