Bogdanović: Srbija nije zadovoljna delovanjem misije EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Srbija nije zadovoljna delovanjem misije EU

BEOGRAD - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović rekao je da Srbija nije u potpunosti zadovoljna delovanjem misije EU na Kosovu, ali da je međunarodna zajednica jedini partner Vlade Srbije u Pokrajini.

"Vlada Srbije je prihvatila da se misija Euleks uspostavi na čitavoj teritoriji Kosova, a na žalost nismo do kraja zadovoljni njenim radom", rekao je Bogdanović u intervjuu za agenciju Beta.

Ministar je kazao da "sumnju u rad misije EU" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izazivaju i poslednji događaji u naselju Brđani u severnoj Kosovskoj Mitrovici gde Srbi demonstriraju jer je prekršen dogovor o zabrani obnove albanskih kuća u određenom delu naselja.

"Mi (Vlada Srbije) moramo nekome verovati i sa nekim sarađivati na Kosovu, a to možemo samo sa predstavnicima međunarodne zajednice, Euleksom, UNMIK-om, Kforom, bez obzira na to što su više puta pokazali da su pristrasni, da rade možda za jednu stranu. Na nama je da u razgovorima ukažemo na te probleme i bukvalno smo svakodnevno u kontaktu", rekao je ministar.

Bogdanović je naveo da problem sa snabdevanjem strujom u srpskim sredinama traje već 10 godina i da je sada on poprimio dramatične razmere.

"Srbi nemaju ništa protiv da plaćaju struju i to su pokazali time što su počeli da skupljaju novac i paušalno plaćaju. Međutim, mi želimo da rešimo taj problem sistemski. Ne možemo rešavati od sela do sela, od mesta do mesta. To je neprihvatljivo, kao i to da Kosovska elektroenergetska korporacija ili bilo ko drugi ucenjuje Srbe na taj način", rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, Srbi i drugi nealbanci na Kosovu su pod stalnim pritiskom, ne samo kada je reč o struji, već i po pitanju dokumenata, registarskih tablica.

Bogdanović je rekao da je Ministarstvo za Kosovo i Metohiju ponudilo, ako Srbi odluče da plaćaju struju, da svim socijalno ugroženim porodicama plaća struju.

"Ne stoje priče da iz Beograda stižu pritisci na Srbe da moraju da plaćaju struju. Niko iz Beograda nije za pritiske, već za pronalaženje rešenja za problem. Mi smo spremni da pomognemo", rekao je Bogdanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija nezadovoljna delovanjem misije Euleksa

Izvor: RTS, 01.Maj.2009

Novi sukobi u Brđanima. Policija Euleksa još jednom zasula demonstrante suzavcem. Poslednji događaji na severu Kosova povećali sumnju u ispravnost delovanja misije EU, rekao ministar za Kosovo Goran Bogdanović. ..Euleks i kosovska policija još jednom su se sukobili sa srpskim demonstrantima u naselju...

Nastavak na RTS...

Bogdanović: Srbija nije zadovoljna delovanjem misije EU

Izvor: NaDlanu.com, 01.Maj.2009

BEOGRAD, 1. maja 2009. (Beta) - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović rekao je u petak da Srbija nije u potpunosti zadovoljna delovanjem misije EU na Kosovu, ali da je međunarodna zajednica jedini partner Vlade Srbije u Pokrajini. "Vlada Srbije je prihvatila da se misija Euleks uspostavi...

Nastavak na NaDlanu.com...

Beograd ne vrši pritisak na Srbe

Izvor: RTS, 02.Maj.2009, 12:41

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović negirao tvrdnje da Beograd vrši pritisak na Srbe da se uključe u rad pravosudnih organa na Kosovu. Problem nastao jer je posle proglašenja nezavisnosti, kosovska skupština donela veliki broj propisa kojima se derogiraju ranije Uredbe UNMIK-a. Njih Srbija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.