Američki ambasador: Maligni uticaj često kuca Srbiji na vrata

Izvor: Vostok.rs, 27.Apr.2021, 09:25

Američki ambasador: Maligni uticaj često kuca Srbiji na vrata

  Nerešen status odnosa sa Prištinom ostaje najveća prepreka evropskim integracijama Srbije, izjavio je američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri. On je kazao da je politika SAD da "normalizacija odnosa Srbije i Kosova treba da počiva na međusobnom priznavanju - konstantna, bez obzira na smenu administracije".
- SAD podržavaju dijalog Beograda i Prištine koji predvodi EU i idu u korak sa njom - rekao je Godfri. On je istakao da SAD Srbiju vide kao istinskog partnera u različitim oblastima, od borbe protiv organizovanog kriminala do saradnje na polju bezbednosti kroz vojnu obuku, privredne veze. Prema njegovim rečima, Sjedinjene Američke Države Srbiji žele prosperitet i slobodu i da živi u miru sa sobom i susedima, prenose Novosti. Dodao je da "maligni uticaj" često kuca Srbiji na vrata, a alternativa u odnosu na Uniju su stalne podele koje i Evropu i Balkan čine slabijim i siromašnijim i manje stabilnim.  
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.