Posna pita sa krompirom i šampinjonima zalivena pivom! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 14.Dec.2022, 13:35

Posna pita sa krompirom i šampinjonima zalivena pivom! (RECEPT)

Posna pita sa krompirom i šampinjonima zalivena pivom! Možete je poslužiti za doručak, večeru pa čak i na slavskoj trpezi.

Pravim domaćinskim pitama se uvek svi obraduju, a sada i u toku posta možete da se počasitite jednom od najukusnijih.

Obično se posne pite prave od krompira ili pečuraka, pa ako želite da poboljšate ukus spojite ove dve namirnice i dodajte crni luk.

Umesto jajima pitu >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << zalijte pivom, a pred kraj je pospite i biljnim sirom. Kombinacija odličnih sastojaka je čini kraljicom svake slavske trpeze.

Potrebno za posnu pitu:

500 g kora,

2 crna luka,

2 krompira,

80 g sojinih ljuspica,

400-500 g pečuraka,

70 g biljnog sira,

malo susama


Priprema: 

Crni luk iseckajte, pa propržite na malo ulja. Krompir oljuštite i izrendajte, pa prelijte vodom i ostavite 10 minuta. I sojine ljuspice prelijte vodom i isto ostavite 10 minuta.

U tiganj sa lukom dodajte krompir i sojine ljuspice, koje ste prethodno procedili, pa kratko propržite. Zatim dodajte i seckane perčurke. U nauljenu tepsiju stavite koru i preko rasporedite malo fila, opet kora, fil i tako ređajte dok ne utrošite sve.

Poslednji red treba da bude kora. Pomešajte pivo i ulje, pa prelijte pitu koju ste prethodno isekli na kocke.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Nakon 15 minuta izvadite i pospite je rendanim sirom i susamom, pa vratite u rernu. Vreme pečenja zavisi od vaše rerne.

Prijatno!

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.