Pej pal nije obustavio prijem novca zbog propisa

Izvor: Beta, 17.Okt.2014, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pej pal nije obustavio prijem novca zbog propisa

BEOGRAD, 17. oktobra 2014. (Beta) - Narodna banka Srbije (NBS) u petak je saopštila da domaći propisi ne mogu biti razlog što je kompanija Pej Pal (PayPal) obustavila uslugu prijema novca u Srbiji, tri dana nakon što je tu uslugu omogućila svojim korisnicima.

Centralna banka je navela da je neposredno kontaktirala predstavnike Pej Pala koji su potvrdili da eventualne prepreke uvodjenju nesmetanog servisa prijema novca >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << ne mogu dovesti u vezu sa navodnim ograničenjima koja nameću domaći propisi.

Onlajn servis za slanje novca i plaćanje preko interneta Pej Pal je oktobra 2013. godine omogućio privredi i gradjanima u Srbiji da preko tog servisa šalju novac u inostranstvo, a pre tri dana i da primaju novac, ali je od četvrtka stopirao tu uslugu.

NBS je podsetila da više puta ukazivala javnosti da je uvodjenje opcije prijema novca preko stranih institucija elektronskog novca radi naplate iz inostranstva u skladu s domaćim zakonodavstvom i da nije potrebno dodatno menjati domaće propise (Zakonom o deviznom poslovanju), kao i da je taj stav iznosila i u neposrednim zvaničnim kontaktima s Pej palom.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nije tačno da se Pej pal povukao zbog sukoba sa zakonima

Izvor: Capital.ba, 18.Okt.2014, 06:31

BEOGRAD, Narodna banka Srbije (NBS) demnatovala je juče informaciju pojedinih medija da je Pej pal (PayPal) povukao opciju „prijema novca“ usljed sukoba sa zakonima u Srbiji. NBS navodi da je nakon objelodanjivanja pomenute informacije, neposredno kontaktirala predstavnike Pej pala, koji su jasno...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.