Paypal Srbija
Paypal Srbija

Ukoliko ste frilanser i sarađujete sa stranim klijentima koji ne vole da gube vreme, najverovatnije koristite usluge Pejpal servisa za online plaćanje.
S obzirom da mnogi klijenti i korisnici imaju još nedoumica u vezi funkcionisanja ove vodeće internet banke cilj uputstva sledećeg je da iste otkloni.
Sistem za elektronsko plaćanje Pejpal je osnovan 1998. godine a od 2002. godine pripada korporaciji Ebaj. Sedište Pejpala je u San Hozeu u Kaliforniji a od jula 2007. godine širom Evrope Pejpal deluje kao banka sa sedištem u Luksemburgu.

Pejpal je brži i bezbedniji način za primanje i plaćanje novca online, putem mobilnih uređaja i u radnjama. Servis omogućava ljudima da pošalju novac bez deljenja finansijskih informacija sa drugima, uz fleksibilnost plaćanja pri korišćenju bankovnih računa, kreditnih kartica i uz promotivno finansiranje. Ono što je učinilo ovaj servis izuzetno popularnim je nivo sigurnosti koji pruža, a koji je usavršavan tokom više od decenije postojanja. Takođe postoji i Pejpal politika zaštite kupaca koja omogućava da do 45 dana nakon plaćanja neke usluge ili robe podnesete žalbu ukoliko roba koju ste poručili ne stigne na vašu adresu ili ukoliko se ono što ste primili značajno razlikuje od onoga kako je opisano prilikom kupovine.

Osim kupaca Pejpal štiti i prodavce politikom zaštite prodavaca od neosnovanih žalbi. Ova politika zaštite u određenim zemljama ne važi u potpunosti ili se primenjuje na drugačiji način u određenim segmentima u zavisnosti od lokalnog zakonodavstva. Glavna prednost korišćenja Pejpal sistema i drugih sličnih sistema za online transakcije poput Gugle valeta, Skrila, ili takozvanih parti procesora poput 2čekout i sličnih, je taj što kupci kao i korisnik kupac nalog puni novcem svojom kreditnom ili debitnom karticom i bankovnim transferom ne otkrivajući osetljive informacije poput broja kreditne kartice samom prodavcu.

Nije potrebna nikakva posebna tehnologija ili dozvola da bi otvorili nalog na Pejpal, sve što je potrebno jeste: važeća mail adresa, važeća kreditna ili debitna kartica vezana uz bankovni račun. Rast međunarodne popularnosti ovog servisa za online transakcije najbolje dokazuje podatak da Pejpal danas ima 143 miliona aktivnih registrovanih naloga, dostupan je na više od 190 tržišta, i podržava plaćanje u 25 valuta. Prilikom registracije mora se paziti na pravilno korišćenje slova, kad se unosi broj telefona posle 381 napraviti razmak i ukucati broj telefona, kad se povezuje kartica sa Pejpal nalogom prvo se uplaćuju 2 eura na vaš račun. Pre same verifikacije sa računa će vam biti skinuto 1-2 eura a taj iznos će biti refundiran nakon završetka procesa verifikacije.

Kada je kartica verifikovana kupac je spreman za povlačenje novca na svoju karticu. Nakon što se jednom verifikuje kartica nećete imati više opcije za verifikaciju kada uđete u pregled vaše kartice na nalogu. Minimalni iznos koji se može povući je 10 eura, dok je provizija 4 eura na svaku transakciju. Kad se potvrdi iznos otvara se prozor gde možete još jednom da odobrite transakciju. Ako ste sigurni kliknite na opciju Vithdrav, nakon što odobrite prebačaj sredstava, dobićete obaveštenje, da ste uspešno prebacili novac na svoju karticu. Transakcije će biti prikazana na glavnom ekranu vašeg naloga, dok sredstva ne legnu na vaš devizni račun treba da prođe pet do sedam dana, a u nekim slučajevima i više od toga. Nakon što novac legne na vaš račun, možete ga podići u kešu ili prebaciti na drugi račun po želji. Pejpal je u Evropi dostupan od 2004. godine i omogućava elektronsko poslovanje i trgovinu preko interneta. Pejpal je brži način da se podigne novac onlajn, sa više miliona aktivnih naloga i korisnika širom sveta, Pejpal pospešuje globalnu elektronsku trgovinu.

Građani Srbije mogu da otvore nalog na sistemu, najvećem onlajn servisu za slanje novca i plaćanje preko interneta. Ovaj servis se u našoj zemlji pušta u nekoliko faza, za sada je moguće da obavite kupovinu i pošaljete novac.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Tehnološke kompanije otpustile 34.000 ljudi

Tehnološke kompanije otpustile 34.000 ljudi

Tehnološke kompanije su od početka godine otpustile 34.000 ljudi, prenosi Fajnenšel tajms koji se poziva na podatke specijalizovanog sajta Lejofs (Layoffs.fyi).. Stručnjaci smatraju da firme otpuštaju zato što se fokusiraju na nove aktivnosti i oblasti kao što je generativna veštačka inteligencija (AI). Od početka 2024. godine je radnike otpustilo 38 tehnoloških kompanija kao što su Majkrosoft, Snep, Ibej...

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 20:06

Detaljnije >>

Pejpal otpušta još 2.500 zaposlenih zbog sve veće konkurencije

Kompanija orijentisana na digitalna plaćanja Pejpal najavila je danas da će ukinuti još 2.500 radnih mesta, godinu dana nakon što je napravila sličan potez. To je oko devet odsto radne snage te kompanije u svetu, koja...

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 01.Feb.2024, 16:33

Detaljnije >>

Pejpal otpušta još 2.500 zaposlenih

Kompanija orijentisana na digitalna placanja Pejpal najavila je da će ukinuti još 2.500 radnih mesta, godinu dana nakon što je napravila sličan potez.

Izvor: Radio 021, 01.Feb.2024

Detaljnije >>

Pejpal otpušta još 2.500 zaposlenih, tehnološki giganti otpustili više od 260.000 radnika

Kompanija orijentisana na digitalna placanja Pejpal najavila je danas da ce ukinuti još 2.500 radnih mesta, godinu dana nakon što je napravila sličan potez.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2024, 19:39

Detaljnije >>

PayPal otpušta devet odsto zaposlenih

PayPal otpušta devet odsto zaposlenih

SAN HOSE – PayPal Holdings će smanjiti svoju radnu snagu za oko devet odsto pošto se glavni izvršni direktor Aleks Kris (Alex Chriss), koji je preuzeo tu poziciju u septembru, bori sa sve većom konkurencijom, pritiscima na profit i nizom sniženih ocjena analitičara. FOTO: Pexels U pismu zaposlenima Kris je rekao da je donijeta odluka da se kompanija „svede na pravu veličinu”. Pogođeno osoblje bit će obaviješteno do kraja sedmice, prenosi Biznis.rs. PayPal, koji je na kraju 2022. zapošljavao...

Izvor: Capital.ba, 31.Jan.2024

Detaljnije >>

Do kraja nedelje hiljade radnike dobija otkaz: PayPal najavio novi talas otpuštanja

Do kraja nedelje još 2.500 zaposlenih u PayPal-u dobiće otkaz, potvrdio je Aleks Kris, generalni direktor ove kompanije koja stoji iza jedne od vodećih aplikacija za promet i plaćanje.

Izvor: Blic, 31.Jan.2024

Detaljnije >>

PayPal menja uslove poslovanja

PayPal menja uslove poslovanja

PayPal se obavezao da će izmeniti uslove poslovanja kako bi u potpunosti poštovao pravila za zaštitu potrošača Evropske unije.. "Nakon dijaloga sa Evropskom komisijom i nacionalnim organima za zaštitu potrošača, PayPal se obavezao da će izmeniti uslove poslovanja kako bi ih učinio transparentnijim i razumljivijim za potrošače", navodi se u saopštenju EU, prenosi portal Biznis. Uslovi poslovanja PayPala bili...

Izvor: B92, 30.Dec.2023, 16:58

Detaljnije >>