Paypal Srbija
Paypal Srbija

Ukoliko ste frilanser i sarađujete sa stranim klijentima koji ne vole da gube vreme, najverovatnije koristite usluge Pejpal servisa za online plaćanje.
S obzirom da mnogi klijenti i korisnici imaju još nedoumica u vezi funkcionisanja ove vodeće internet banke cilj uputstva sledećeg je da iste otkloni.
Sistem za elektronsko plaćanje Pejpal je osnovan 1998. godine a od 2002. godine pripada korporaciji Ebaj. Sedište Pejpala je u San Hozeu u Kaliforniji a od jula 2007. godine širom Evrope Pejpal deluje kao banka sa sedištem u Luksemburgu.

Pejpal je brži i bezbedniji način za primanje i plaćanje novca online, putem mobilnih uređaja i u radnjama. Servis omogućava ljudima da pošalju novac bez deljenja finansijskih informacija sa drugima, uz fleksibilnost plaćanja pri korišćenju bankovnih računa, kreditnih kartica i uz promotivno finansiranje. Ono što je učinilo ovaj servis izuzetno popularnim je nivo sigurnosti koji pruža, a koji je usavršavan tokom više od decenije postojanja. Takođe postoji i Pejpal politika zaštite kupaca koja omogućava da do 45 dana nakon plaćanja neke usluge ili robe podnesete žalbu ukoliko roba koju ste poručili ne stigne na vašu adresu ili ukoliko se ono što ste primili značajno razlikuje od onoga kako je opisano prilikom kupovine.

Osim kupaca Pejpal štiti i prodavce politikom zaštite prodavaca od neosnovanih žalbi. Ova politika zaštite u određenim zemljama ne važi u potpunosti ili se primenjuje na drugačiji način u određenim segmentima u zavisnosti od lokalnog zakonodavstva. Glavna prednost korišćenja Pejpal sistema i drugih sličnih sistema za online transakcije poput Gugle valeta, Skrila, ili takozvanih parti procesora poput 2čekout i sličnih, je taj što kupci kao i korisnik kupac nalog puni novcem svojom kreditnom ili debitnom karticom i bankovnim transferom ne otkrivajući osetljive informacije poput broja kreditne kartice samom prodavcu.

Nije potrebna nikakva posebna tehnologija ili dozvola da bi otvorili nalog na Pejpal, sve što je potrebno jeste: važeća mail adresa, važeća kreditna ili debitna kartica vezana uz bankovni račun. Rast međunarodne popularnosti ovog servisa za online transakcije najbolje dokazuje podatak da Pejpal danas ima 143 miliona aktivnih registrovanih naloga, dostupan je na više od 190 tržišta, i podržava plaćanje u 25 valuta. Prilikom registracije mora se paziti na pravilno korišćenje slova, kad se unosi broj telefona posle 381 napraviti razmak i ukucati broj telefona, kad se povezuje kartica sa Pejpal nalogom prvo se uplaćuju 2 eura na vaš račun. Pre same verifikacije sa računa će vam biti skinuto 1-2 eura a taj iznos će biti refundiran nakon završetka procesa verifikacije.

Kada je kartica verifikovana kupac je spreman za povlačenje novca na svoju karticu. Nakon što se jednom verifikuje kartica nećete imati više opcije za verifikaciju kada uđete u pregled vaše kartice na nalogu. Minimalni iznos koji se može povući je 10 eura, dok je provizija 4 eura na svaku transakciju. Kad se potvrdi iznos otvara se prozor gde možete još jednom da odobrite transakciju. Ako ste sigurni kliknite na opciju Vithdrav, nakon što odobrite prebačaj sredstava, dobićete obaveštenje, da ste uspešno prebacili novac na svoju karticu. Transakcije će biti prikazana na glavnom ekranu vašeg naloga, dok sredstva ne legnu na vaš devizni račun treba da prođe pet do sedam dana, a u nekim slučajevima i više od toga. Nakon što novac legne na vaš račun, možete ga podići u kešu ili prebaciti na drugi račun po želji. Pejpal je u Evropi dostupan od 2004. godine i omogućava elektronsko poslovanje i trgovinu preko interneta. Pejpal je brži način da se podigne novac onlajn, sa više miliona aktivnih naloga i korisnika širom sveta, Pejpal pospešuje globalnu elektronsku trgovinu.

Građani Srbije mogu da otvore nalog na sistemu, najvećem onlajn servisu za slanje novca i plaćanje preko interneta. Ovaj servis se u našoj zemlji pušta u nekoliko faza, za sada je moguće da obavite kupovinu i pošaljete novac.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Telegraf.rs, 23.Mar.2017, 13:35

Domaća kompanija ostala bez 27.000 evra: Evo šta može da vam se desi kad u Srbiji poslujete sa stranom firmom

Domaća kompanija ostala bez 27.000 evra: Evo šta može da vam se desi kad u Srbiji poslujete sa stranom firmom

Srpski Uber, servis Car:Go, nalazi se u velikom finansijkom problemu zbog kompanije Braintree Payments koja je u PayPal-ovom vlasništvu, a koja je za njih procesuirala uplate sa kreditnih kartica. Upravo to je glavni razlog što danas Car:Go vozila retko viđamo na ulicama Beograda.Braintree već dva meseca nije izvršio uplatu na račun Car:Go-a sa platnih kartica koje su korišćenje za plaćanje vožnji, što je uticalo na finansijsku situaciju servisa Car:Go, piše "The Next Web".Pored toga, problem je...

Detaljnije >>


Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2017, 11:56

Ovo su PITANJA koja osnivač "Paypal-a" postavlja kandidatima na razgovoru za POSAO

Ovo su PITANJA koja osnivač Paypal-a postavlja kandidatima na razgovoru za POSAO

Ono što traži jesu pokazatelji nekih specijalnih sposobnosti i kvaliteta. U jednom intervjuu, Ilon Mask (Elon Musk) je upitan na šta obraća pažnju kada zapošljava nove ljude.  Evo šta čelni čovek kompanija „SpaceX“, „Tesla“, „SolarCity“ i osnivač „Paypal-a“ kaže:. - Pitam kandidate da mi ispričaju priču o svojoj karijeri. Koji su najteži problemi sa kojim su se suočavali? Kako su se izborili sa tim? Kako su donosili ključne odluke?

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 25.Feb.2017, 12:40

VIDEO: Milan Tarot koristi Facebook LIVE za proricanje budućnosti!

VIDEO: Milan Tarot koristi Facebook LIVE za proricanje budućnosti!

Kako on da ne bude u koraku s vremenom, kad i sam zna da se budućnost kreće u tom pravcu. Poznati srpski vidovnjak Milan Tarot koristi društvene mreže kako bi proricap ljudima budućnost. On se pojavljuje putem Facbook LIVE opcije, a koristi čak i paypal. Privatan razgovor sa Milanom možete zakazati preko sekretarice. Milan Tarot je jedan od najpoznatijih Belih Magova u regionu, iza sebe ima mnogo teških slučajeva uključujući i omađijane porodice kojima je pomogao, nesrećne ljubavi,...

Detaljnije >>

Izvor: NovaEnergija.net, 24.Feb.2017, 14:30

Kako zapošljava osnivač Paypala: Ne tražim diplomu, već dostignuće!

Kako zapošljava osnivač Paypala: Ne tražim diplomu, već dostignuće!

U jednom intervjuu, Ilon Mask (Elon Musk) je upitan na šta obraća pažnju kada zapošljava nove ljude. Evo šta čelni čovek kompanija „SpaceX“, „Tesla“, „SolarCity“ i osnivač „Paypal-a“ kaže: „Pitam kandidate da mi ispričaju priču o svojoj karijeri. Koji su najteži problemi sa kojim su se suočavali? Kako su se izborili sa tim? Kako su donosili ključne odluke? To mi je dovoljno da dobijem neki osećaj o kandidatu. Ali ono što zaista tražim jesu pokazatelji...

Detaljnije >>

Izvor: Telegraf.rs, 09.Feb.2017, 13:17

PayPal pod istragom zbog pranja novca

PayPal pod istragom zbog pranja novca

Američke vlasti naložile su kompaniji za pružanje usluga onlajn plaćanja, PayPal-u, da dostave određene informacije u okviru istrage koju sprovode u vezi sa pranjem novca, izveštava agencija AFP pozivajući se na izveštaj kompanije podnet regulatornim organima.- Dobili smo sudski poziv od američkog Ministarstva pravosuđa u kom se traži da napravimo određene izveštaje o istoriji našeg programa protiv pranja novca - navela je kompanija PayPal, sa sedištem...

Detaljnije >>

Izvor: B92, 09.Feb.2017

Pejpal pod lupom: Ko je prao novac

Pejpal pod lupom: Ko je prao novac

Američke vlasti naložile su PejPalu, da dostave određene informacije u okviru istrage koju sporovode u vezi s pranjem novca.. To prenosei AFP pozivajući se na izveštaj kompanije podnet regulatornim organima. "Dobili smo sudski poziv od američkog Ministarstva pravosuđa u kom se traži da napravimo određene izveštaje o istoriji našeg programa protiv pranja novca", navela je kompanija PejPal, sa sedištem u Silikonskoj Dolini,...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 09.Feb.2017

SAD ispituju i PejPal u istrazi vezanoj za pranje novca

SAD ispituju i PejPal u istrazi vezanoj za pranje novca

Američke vlasti naložile su kompaniji za pružanje usluga onlajn plaćanja, PejPalu, da dostave odredjene informacije u okviru istrage koju sporovode u vezi sa pranjem novca, izveštava agencija AFP pozivajući se na izveštaj kompanije podnet regulatornim organima.. "Dobili smo sudski poziv od američkog Ministarstva pravosudja u kom se traži da napravimo odredjene izveštaje o istoriji našeg programa protiv pranja novca", navela je kompanija PejPal, sa sedištem...

Detaljnije >>