Žuti prsluci na ulicama Pariza, 11. put

Izvor: RTS, 26.Jan.2019, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žuti prsluci na ulicama Pariza, 11. put

"Žuti prsluci" prošetali su ulicama Pariza i drugih francuskih gradova po 11. put, u znak protesta protiv vlade, pokazujući time da predsednik Emanuel Makron treba još da se potrudi da bi smanjio protivljenje javnosti nekim elementima njegove politike.
Kako navodi Rojters, demonstracije su bile uglavnom mirne, kao i u prethodne dve nedelje, nasuprot velikim neredima koji su izbili na protestima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u decembru.

Protesti su održani u Strazburu, gde su demonstranti šetali do Evropskog parlamenta, kao i u Tuluzu.
Demonstranti su nosili francuske zastave i nosili pogrdne transparente koji su se rugali "kralju Makronu", kako nazivaju francuskog predsednika.
Pojedini pripadnici "žutih prsluka" predložili su listu za kandidaturu za Evropski parlament, što su ostali aktivisti videli kao izdaju.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Žuti prsluci na ulicama Pariza po 11. put

Izvor: B92, 26.Jan.2019

Pariz -- "Žuti prsluci" prošetali su ulicama Pariza i drugih francuskih gradova po 11. put, u znak protesta protiv vlade...Oni time pokazuju da predsednik Emanuel Makron treba još da se potrudi da bi smanjio protivljenje javnosti nekim elementima njegove politike...Kako navodi Rojters, demonstracije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.