Zoran Ivanović jedini učesnik iz Srbije na Pariskom salonu (FOTO)

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2019, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Ivanović jedini učesnik iz Srbije na "Pariskom salonu" (FOTO)

Akademski slikar Zoran Ivanović iz Paraćina jedini je predstavnik Srbije na najvećoj evropskoj izložbi "Pariski salon" koja se svake godine održava u Gran Paleu na Jelisinskim poljima.

Slikar se sa svojom grupom "Libellue" ljubiteljima umetnosti predstavio slikom "Pokajanje" rađenoj u tehnici ulje na platnu, prenosi portal "Central media".

Izložba "Pariski salon", kao i prethodnih godina, održana >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je uz podršku predsednika Francuske i okupila najveća imena iz sveta umetnosti. Izložba je ove godine zabeležila rekordnu posećenost koja po zvaničnim podacima prelazi od 35.000 posetilaca tokom trajanja izložbe i preko 120.000 na samom danu izložbe.

Inače, umetnici koji učestvuju na "Pariskom salonu" svake godine pripremaju radove na određenu temu. Slika "Pokajanje" predstavlja umetnički izraz nastao u okruženju ateljea na planini Južni Kučaj. Upravo se slikanjem životinja koje borave u prirodi umetnik dotakao i teme lova, koja mu je bliska budući da je i sam lovio putujući po Evropi i Aziji. Unutrašnja borba za osvajanjem prirode i pripitomljavanjem životinja budi mnoga pitanja u umetniku.

Slika je pre Pariza bila izložena u Kulturnom centru Paraćin, kao i u Beogradu u Vili Jelena.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.