Žipe: Bez naoružavanja u Siriji

Izvor: B92, 15.Mar.2012, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žipe: Bez naoružavanja u Siriji

Pariz -- Francuski ministar spoljnih poslova Alen Žipe izjavio je da njegova zemlja i međunarodna zajednica ne treba da naoružavaju sirijsku opoziciju.

Naoružavanje bi dovelo do katastrofalnog građanskog rata, ocenio je Žipe.

"Naoružavanje opozicije moglo bi da dovede do katastrofe, teže od one koja postoji danas", izjavio je šef francuske diplomatije Žipe povodom sve češćih zahteva da se opozicija naoruža kako bi mogla da se odupre snagama režima Bašara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << al Asada.

Sirijska opozicija je, inače, duboko podeljena: jedni se zalažu za obaranje režima mirnim putem, dok su sve glasniji dezerteri iz sirijske armije koji traže oružje kako bi se borili protiv snaga Al Asada.

"Sirijski narod je duboko podeljen. Ukoliko mi damo oružje određenim frakcijama u sirijskoj opoziciji, mi ćemo imati građanski rat između hrišćana, Alevita, sunita i šiita."

U izjavi francuskom radiju Žipe je istovremeno naglasio da se njegova zemlja zalaže za to da se Bašar al Asad povuče sa vlasti, kako bi se otvorila vrata za demokratske promene.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.