Žan Sarkozi zavodi red u stranci umesto oca

Izvor: Blic, 02.Apr.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žan Sarkozi zavodi red u stranci umesto oca

Žan Sarkozi, dvadesetjednogodišnji sin francuskog predsednika Nikole Sarkozija, ovih dana je zabeležio nagli uspon u karijeri. Otac ga je postavio za šefa svoje partije desnog centra - Savez za narodni pokret (UMP) u pariskom predgrađu Neji sir Sen, koje je zavičajna opština Sarkozijevih.

Sarko junior, zbog avantura u prevozu koje su dobijale veliki publicitet u medijima poznat i kao Skuter Sarko, na ovaj je položaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << unapređen u okviru nastojanja Nikole Sarkozija da zavede red među zavađenim čelnicima UMP, kojem kao predsednik države ne može dovoljno da se posveti. Ovi napori naročitu težinu imaju u opštini Neji sir Sen, na čijem čelu se Sarkozi stariji nalazio gotovo 20 godina (od 1983. do 2002). Na nedavnim lokalnim izborima, UMP je u ovoj opštini doživeo fijasko.

Žan Sarkozi je drugi sin francuskog predsednika iz njegovog prvog braka, student je druge godine prava, a tokom predizborne kampanje na lokalnim izborima pokazao je da je nasledio i očev politički talenat. On je, naime, već izabran za odbornika O-d-Sen, najbogatije francuske opštine. Sve je više nagoveštaja da porodica Sarkozi počinje da funkcioniše kao politička mašinerija. Predsednikovoj novoj supruzi Karli Bruni se pripisuje zasluga da je uspela da ga ubedi da odustane od naimenovanja svog savetnika na državni položaj u Rimu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.