Žan-Mari Le Pen lakše povređen u požaru

Izvor: RTS, 26.Jan.2015, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žan-Mari Le Pen lakše povređen u požaru

Osnivač ekstremno desničarskog Nacionalnog fronta u Francuskoj, Žan-Mari Le Pen, lakše je povređen u požaru u njegovoj kući kod Pariza, javlja francuska televizija LCI.
"Kuća je izgorela, a moj otac je bio unutra. Povredio je lice u pokušaju da ugasi požar. Nije ništa zabrinjavajuće", izjavila je Le Penova ćerka Marin, sada predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njegove stranke koja je postala jedna od najmoćniji na ekstremno desnom krilu u Evropi, prenosi Beta.

Vatrogasci su pomogli Le Penu (86) i njegovoj supruzi Dženi da izađu iz kuće.
Požar je verovatno izazvao radnik dok je popravljao kamin.
Le Pen je bio je predsednički kandidat na izborima 2007. godine, sada je počasni predsednik stranke.
On se protivi Evropskoj uniji i ističe francusku tradicionalnu kulturu i visoku stopu nezaposlenosti.
Zalaže se za ograničeno useljavanje stranaca u Francusku, za veća ulaganja u vojsku, za cenzurisanje kulture i uvođenje smrtne kazne.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žan-Mari Lepen povrijeđen u požaru

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jan.2015

PARIZ - Bivši lider francuske stranke krajnje desnice "Nacionalni front" Žan-Mari Lepen povrijeđen je u požaru, koji je izbio u njegovoj kući u naselju Ruel-Malmezon, u zapadnom dijelu Pariza, javili su danas lokalni mediji...Francuska televizijska stanica BFM javila je, pozivajući se na svoje...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.