Zaharova održala lekciju Parizu: Nemojte nas vi učiti kako se postupa sa demonstrantima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2019, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova održala lekciju Parizu: Nemojte nas vi učiti kako se postupa sa demonstrantima

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova oštro je danas reagovala na poziciju francuskog Ministarstva spoljnih poslova da je na protestima u Moskvi reakcija policije bila neproporcionalna, podsetivši da je u Francuskoj u sukobima policije i “žutih prsluka” poginulo 11 ljudi.

Ona je rekla da Pariz ne treba da uči Moskvu kako se proporcionalno reaguje na proteste, naročito ako se imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u vidu surove metode francuske policije prema "žutim prslucima".

Ke d Orsej je u poruci na Tviteru ukazao na veliki broj uhapšenih tokom nedozvoljenog mitinga u Moskvi 27. jula.

"Ministarstvo spoljnih poslova Francuske se zabrinulo zbog protesta u Moskvi. Te iste Francuske gde je dolazilo do oružanih sukoba između demonstranata i policije, i to prema opisima samih Francuza", napisala je Zaharova na Fejsbuku.

Ona je podsetila da je tokom protesta "žutih" prsluka” u Francuskoj poginulo 11 ljudi a 2.500 povređeno, dok je oko 9.000 privedeno, prenosi Tas.

Dodala je i da su francuske vlasti primenile sve vrste represivnih mera, a da je šef diplomatije s tim u vezi govorio da država "nema nameru da poredak čuva rečima"”.

"Posle toga, nije na Parizu da nas uči o bilo kakvoj proporcionalnoj reakciji", zaključila je Zaharova.

Tokom protesta u Moskvi privedeno je skoro 1.400 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zaharova: Neće nas Pariz učiti šta je to proporcionalna reakcija

Izvor: RTS, 31.Jul.2019

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova oštro je reagovala na ocenu francuskog Ministarstva spoljnih poslova da je na protestima u Moskvi reakcija policije bila neproporcionalna, podsetivši da je u Francuskoj u sukobima policije i "žutih prsluka" poginulo 11 ljudi. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.