Zabranjena vožnja automobila registrovanih pre 2000. godine u Parizu

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2017, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjena vožnja automobila registrovanih pre 2000. godine u Parizu

U cilju borbe protiv zagađenja vazduha

Gradske vlasti Pariza su u sklopu borbe protiv zagađenja zabranile vožnju automobilima registrovanim pre 2000. godine.

Britanski dnevnik "Indipendent" piše da, prema novoj regulativi koja je objavljena danas, svi automobili moraju da imaju nalepnicu na kojoj je šest kategorija, uključujući godinu proizvodnje vozila, energetsku učinkovitost i količinu izduvnih gasova. Svako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vozilo na dizelski pogon sa nalepnicom "petog nivoa" na vetrobranu, što ukazuje na to da je proizvedeno u periodu od 1997. do 2000. godine, neće moći na ulice francuske prestonice.

Oko šest odsto od 32 miliona registrovanih vozila u Francuskoj spada u spornu kategoriju.

Nove regulative uvedene su nakon što je u Parizu i drugim gradovima u protekla dva meseca zabelžen rekordan nivo štetnih gasova. Gradonačelnik Pariza An Idalgo istakla je da su regulative neophodne kako bi se ohrabrili vozači da promene svoje navike kako bi se smanjio intenzitet saobraćaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.